- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Goreli autobusi, letelo kamenje: Neredi u Švedskoj /video, foto/

© AP Photo / Johan Nilsson/TTZapaljen autobus tokom nereda u Švedskoj
Zapaljen autobus tokom nereda u Švedskoj - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
U Landskroni, gradu na jugu Švedske, u subotu uveče izbili su neredi zbog najave održavanja skupa desničarske danske partije „Stram kurs“, poznate po antimigrantskim stavovima, i planiranog spaljivanja Kurana.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Uprkos odluci da skup bude premešten u Malme, grupa od oko 100 uglavnom mlađih osoba, palila je automobile, gume i kante za đubre, bacala kamenice i postavila barikade u Landskroni, koji se nalazi na oko 45 kilometara od Malmea.
Situacija se u subotu kasno uveče smirila, ali je bila napeta, saopštila je policija, navodeći da u neredima niko nije povređen.
Inače, desničarska stranka iz Danske, čiji je lider Rasmus Paludan koji ima i švedsko državljanstvo, već nekoliko dana organizuje spaljivanje Kurana u Švedskoj, što je izazvalo proteste i u drugim gradovima, uključujući Stokholm.
Na skupu u subotu uveče u Malmeu okupilo desetine osoba. Policija je upotrebila suzavac da bi rasterala manju grupu ljudi koji su kamenicama gađali učesnike skupa na kojem se obratio Paludan.
© AP Photo / Johan Nilsson/TTNeredi u Švedskoj
Neredi u Švedskoj - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Neredi u Švedskoj
Policija je navela da je i Paludan pogođen kamenicom u nogu, dodajući da niko nije teže povređen, preneo je „Gardijan“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala