- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Glavni odbor SNP-a u utorak odlučuje o konačnom učešću u manjinskoj vladi

© Sputnik / Boban NovovićSednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Crne Gore
Sednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Socijalistička narodna partija (SNP) trebalo bi u utorak na sjednici Glavnog odbora (GO) da odluči da li joj je prihvatljivo da Socijaldemokratska partija (SDP) bude dio buduće vlade Crne Gore, dok je prethodno najavljeno da će Odbor odlučivati danas.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sjednica Odbora trebalo bi da bude održana u Podgorici. SNP je uslovio otpočinjanje pregovora o manjinskoj vladi neulaskom Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD) i SDP-a u nju.
GO SNP-a, prema Statutu partije, odlučuje dvotrećinskom većinom.
Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković, poručio je danas da Socijalistička narodna partija (SNP) nema pravo da ucjenjuje i morališe.
„U manjinskoj vladi neophodno je učešće provjerenih građanskih, evropskih politika u koje se sa sigurnošću svrstavaju i Socijaldemokrate“, kazao je Živković.
On je kazao da „svaku isključivost u pogledu neuključivanja suverenističkih politika u vladi vidi kao pokušaj dalje razgradnje državotvornog bića“.
Živković je rekao da će DPS odluku o podršci manjinskoj vladi donijeti čim bude imala finalizovan koncept programa i kadrovske strukture.
Na učešću stranaka Damira Šehovića (SD) i Raška Konjevića (SDP) u vlasti insistira DPS, koji je njihov bivši koalicioni partner.
DPS je prethodno najavio da će podržati manjinsku vladu, ali da neće biti u njoj.
Mandatar Dritan Abazović (Građanski pokret URA) je 3. marta dobio mandat za formiranje manjinske vlade, koju je ponudila koalicija „Crno na bijelo“ čiji je dio.
Od tada su iz GP URA u više navrata najavljivali da su pregovori pri kraju i da će mandatar predstaviti program i sastav vlade, ali se to još nije desilo.
Izvršni direktor GP URA, Zoran Mikić, najavio je sinoć da će Abazović „prije pravoslavnog Vaskrsa predati zahtjev za sazivanje sjednice parlamenta, i saopštiti javnosti sastav nove vlade“.
Krivokapić sa članovima svog kabineta u Belom salonu Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
REGION
Martinović: Formiranje manjinske vlade Crne Gore ne ide po planu
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
REGION
Novi veleobrt? Milov manevar da se SNP izgura iz manjinske vlade
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala