- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tim govorio o tenisu i – hlebu i ajvaru

© Foto : Srbija openDominik Tim
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Nekadašnji svetski broj tri i pobednik Adria tura 2020. Dominik Tim, istakao je pred početak ovogodišnjeg Srbija opena da se oseća dobro u Beogradu i da jedva čeka da izađe na teren. Usput se prisetio i onoga što mu se najviše svidelo od srpske kuhinje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Trenutno se Tim nalazi na 51. mestu ATP liste i ovo je prilika da dobrim plasmanom popravi rejting. U prvom kolu Austrijanac igra protiv Džona Milmana.
„Iza mene je veoma dug put oporavka. Srećan sam što se vraćam u Beograd. Ovde sam bio i pre dve godine kada sam osvojio Adrija tur. Prošle godine sam hteo da se vratim, ali sam imao povredu ruke. Ne znam kako ću igrati sad, ali znam da ću se boriti sa svaki poen. Beograd je start moje sezone i planiram da igram svake nedelje do Rolan Garosa. Spreman sam za prvi meč“, rekao je Dominik Tim.
Na pitanje u kakvoj je trenutno formi, odnosno kako se oseća pred start turnira, Austrijanac nije dao konkretan odgovor, s obzirom da je Srbija open njegov prvi ATP turnir u sezoni.
„Za mene je veoma važno da počnem da igram ponovo. U Beogradu ću imati prilike da igram i treniram sa mnogo igrača iz Top 10. Ne znam kako ću igrati i u kakvoj sam formi, ali je važno da se borim za svaki poen. Nadam se da ću opet igrati na visokom nivou. Ide i Rolan Garos, a to je specijalan turnir i radujem se učešću. Ne znam šta mogu tu da očekujem. Nadam se da ću 2023. biti u vrhu kao što sam bio ranije, odnosno da će Rolan Garos biti moj, jer ću tada dostići pravu formu“.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SPORT
Rus je prvi put u Srbiji: „Slično je kao u Moskvi, nemamo more“
Dok se oporavljao, Tim ističe da je imao podršku porodice.
„Gledao sam fudbal i neke druge sportove, bio sam sa porodicom. Sada sam u punom treningu i fokus je da se vratim. Osećam se veoma dobro“, kazao je Tim.
Pre dve godine Dominik Tim je imao priliku da obiđe Beograd, ove je međutim kako sam ističe fokusiran isključivo na turnir. Ipak, nije propustio Austrijanac da pohvali gostoprimstvo na koje nailazi u glavnom gradu Srbije.
„Bio sam veoma zauzet treninzima ovih dana, ali uživam na terenima 'Novak' u Beogradu. Blizu je reka, imam fantastično iskustvo od pre dve godine. Tada sam imao priliku da obiđem grad i mnogo mi se dopao, sada je manje vremena“.
A, što se tiče srpske kuhinje...
„Probao sam ajvar i hleb. I jako mi se svideo“, uz osmeh je podvukao Tim.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala