- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

DNR: Likvidiran komandant 36. ukrajinske brigade marinaca u Marijupolju

© Sputnik / Ilья PitalevPripadnici specijalne jedinice za brza dejstva "Ahmat" na području metalurškog kombinata "Iljič" u Marijupolju
Pripadnici specijalne jedinice za brza dejstva Ahmat na području metalurškog kombinata Iljič u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
U sukobima u Marijupolju likvidirano je 50-tak pripadnika ukrajinskih trupa tokom njihovog pokušaja proboja, među kojima je i komandant 36. posebne brigade marinaca pukovnik Vladimir Baranjuk, saopštila je Narodna milicija DNR.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako se navodi u saopštenju, u noći 11. na 12. aprila grupa vojnika 36. posebne brigade pokušala je da se probije iz fabrike „Iljič“ u Marijupolju. Snage DNR sprečile su proboj. Tokom sukoba je poginulo do 50 pripadnika ukrajinskih trupa, a još 42 su se predala.
„Tokom uviđaja na mestu sukoba, među poginulima je pronađeno telo komandanta 36. Posebne brigade marinaca, pukovnika Vladimira Anatoljeviča Baranjuka, njegove lične stvari i oružje“, precizira se u saopštenju.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je metalurški kombinat „Iljič“ u Marijupolju potpuno oslobođen od ukrajinskih neonacista.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
DNR LNR  - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
RUSIJA
Rusija: Sprečen pokušaj ukrajinskih snaga da pobegnu iz Marijupolja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala