- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Deo hrišćanskog sveta danas slavi Uskrs

© Foto : PixabayUskršnja jaja
Uskršnja jaja  - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Uskrs po gregorijanskom kalendaru danas slave vernici Rimokatoličke crkve i drugih zapadnih crkava, a centralnu misu služio je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Uskrs je najveći hrišćanski praznik koji označava pobedu vere i života nad smrću, a kako se veruje, Hrist je uskrsnuo trećeg dana posle smrti.
Nadbiskup Stanislav Hočevar je u Uskršnjoj poslanici poručio da u teškim vremenima smisao svega treba tražiti u veri.
Hočevar je u poslanici naveo i da tamo gde vlada zajedništvo cveta i nada i da nas Uskrs uvek usmerava u dane „rascvetanih mogućnosti“.
„Gospodar Života - Isus iz Nazareta, večni Sin Božiji svoj govor na Gori o blaženstvima spokojno završava: Tražite zato najpre Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati“, poručio je Hočevar.
Hočevar navodi da svi ljudi, posebno u teškim vremenima kao što je naše, treba da se okrenu veri i Bogu.
On je poručio i da će samo snaga i traganje za pravednošću božijom, ljudima osigurati sve ostalo što im je potrebno za život, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala