- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zelenski: Neće biti dovoljan samo jedan sastanak sa Putinom

© REUTERS / Ukrainian Presidential Press ServicePredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski smatra da prilikom potpisivanja sporazuma između Kijeva i Moskve neće biti dovoljan samo jedan sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ja sam za to da što pre imamo sastanak sa Rusijom. Ne verujem da će to biti jedan sastanak. Ne verujem da je moguće da se jednom sastanemo i dogovorimo se o svemu, jer ima mnogo pitanja. Ne vidim da će neki prihvatiti našu opciju ili da ćemo mi prihvatiti njihovu opciju“, izjavio je Zelenski.

Prema njegovim rečima, ostaju sporna pitanja Donbasa i Krima.
Ukrajinski predsednik je kazao i da se sporazum sa Rusijom može sastojati od dva dokumenta.

„Mirovni sporazum sa Rusijom se može sastojati od dva dokumenta. Jedan od njih se mora odnositi na garancije bezbednosti za Ukrajinu, a drugi na njene odnose sa Ruskom Federacijom“, prenosi reči Zelenskog ukrajinski portal „Strana“.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
RUSIJA
Zelenski zapretio: Kraj pregovorima ako uništite našu vojsku u Marijupolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala