- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Supruga Medvedčuka obratila se Putinu: Pomozite mom mužu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaViktor Medvedčuk
Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Supruga ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka, koji se trenutno nalazi u zarobljeništvu, obratila se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu sa molbom da pomogne u razmeni njenog muža.
„Poštovani Vladimire Vladimiroviču! Ja sam supruga ukrajinskog opozicionara, poslanika ukrajinske Rade Viktora Medvedčuka. Obraćam vam se sa molbom da razmenite mog muža koji se nezakonito nalazi u zatvoru zbog političkih motiva“, kazala je ona.
Prethodno se supruga Medvedčuka, Oksana Marčenko, obratila porodicama britanskih državljana koje su zarobile snage DNR i Rusije s apelom da se obrate Londonu da bi se izvršila razmena za njenog muža.
Podsetimo, Služba bezbednosti Ukrajine objavila je 12. aprila da je uhapsila lidera ukrajinske stranke „Opoziciona platforma – za život“ Viktora Medvedčuka po nalogu Vladimira Zelenskog. Kasnije je ukrajinski lider predložio Rusiji da razmeni političara za zarobljene Ukrajince. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da će Kremlj pratiti sudbinu Medvedčuka, te da poziva evropske političare da učine isto.
Ukrajinsko tužilaštvo je krajem februara saopštilo da je Medvedčuk nestao.
Žena ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka obratila se predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom sa molbom da po hitnom postupku oslobodi njenog muža. Kasnije je izjavila da postoji velika mogućnost da ukrajinska bezbednosna služba muči njenog supruga.
Lider pokreta Ukrajinski izbor Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
RUSIJA
Medvedčukova žena okrivila ukrajinsku bezbednosnu službu za mučenje njenog muža /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala