- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Smrtonosna misterija u SAD: Sto slučajeva tumora na mozgu iz iste škole, je li krivo atomsko oružje?

CC0 / Pixabay/Mitrey / Snimak mozga CT skenerom
Snimak mozga CT skenerom - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Srednja škola u američkoj državi Nju Džersi u središtu je medicinske misterije pošto je jedan bivši učenik, koji je preživeo tumor na mozgu, uspeo da poveže blizu 100 ljudi koji su oboleli od iste bolesti, a svi su išli u tu obrazovnu ustanovu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Al Lupijano (50) jedan je od 94 učenika i zaposlenih koji su pohađali i radili u srednjoj školi „Kolonija" u okrugu Vudbridž, a pogođeni su dijagnozama tumora mozga poslednjih godina.

Tumor dobile i sestra i supruga

U razgovoru za američke medije, Lupino, čija je sestra Angela, takođe bivša učenica škole, preminula ranije ove godine od tumora na mozgu, istakao je da neće stati sve dok ne istera istinu na videlo.
„Neću se odmoriti dok ne dobijem odgovore. Otkriću istinu“, rekao je on za američke medije.
Kako je ispričao, obećao je sestri, koja je bila na samrti, da će otkriti šta je uzrokovalo očiglednu masovnu pojavu raka u školi „Kolonija“. Pritisak koji je izvršio na javnost preko medija, nedavno je urodio plodom, pošto su zvaničnici pokrenuli istragu povodom misterioznih događaja.
Sa njim se složio i gradonačelnik Vudbridža, koji je takođe izrazio svoju zabrinutost.
„Ovo bi mogao biti pravi problem, a naši stanovnici zaslužuju da znaju da li postoje opasnosti. Svi smo zabrinuti i svi želimo da dođemo do kraja ovoga. Ovo definitivno nije normalno“, rekao je gradonačelnik Vudbridža Džon Mekormak u saopštenju.
Počevši od ovog vikenda, razne radiološke procene biće sprovedene širom školskog kampusa koji se nalazi na površini od 28 hektara, uključujući testiranje uzoraka vazduha u zatvorenom prostoru na radon.
Lupianu je dijagnostikovan tumor na mozgu još kasnih 1990-ih, kada je imao 27 godina. Na njegovu sreću, oporavio se od bolesti.
Prošle godine, njegovoj supruzi - koja je takođe pohađala „Koloniju“ - dijagnostikovan je retki tumor na mozgu. Istog dana, Lupijanova mlađa sestra, Angela de Cilis, još jedna od učenica iz „Kolonije“, saznala je da i ona ima rak mozga.

Veza oboljevanja i škole

Nakon sestrine smrti u februaru, Lupijano se uverio u vezu između kampusa u „Koloniji“ i raka mozga koji se razvio kod njegove žene, sestre i njega. Prošlog meseca je pokrenuo grupu na Fejsbuku pitajući meštane da li znaju za još neke ljude povezane sa školom koji su bili pogođeni sličnim dijagnozama.
Za manje od šest nedelja, Lupijano kaže da je prikupio imena 94 osobe povezane sa školom, a kod kojih se pojavio tumor na mozgu.
Uznemirujući razvoj događaja postao je glavna vest ove nedelje nakon što ga je Si-Bi-Es njuz objavio na nacionalnom nivou. Na platformi TikTok, video koji govori o medicinskoj misteriji takođe je prikupio više od 2,2 miliona pregleda za samo 24 sata.
Većina onih kod kojih se razvio tumor na mozgu diplomirali su između 1975. i 2000. godine.
Dijagnoze uključuju „nekoliko tipova primarnih tumora mozga, uključujući kancerogene oblike poput glioblastoma i nekancerozne, ali oslabljujuće mase kao što su akustični neuromi, hemangioblastomi i meningiomi“.
„Pronaći nešto poput ovoga... je značajno otkriće. Normalno govoreći, ne budete ozračeni u srednjoj školi osim ako se nešto ne dešava u toj oblasti što mi ne znamo“, rekao je dr Sumul Raval, jedan od vodećih neuroonkologa u Nju Džersiju.

Redak oblik tumora

Viralni TikTok video objavio je dr Džo Vitington, koji tvrdi da je nekoliko tumora na mozgu koje su razvili bivši zaposleni i učenici „Kolonije“ multiforme glioblastoma - agresivnog karcinoma koji se širi na moždano tkivo. Dok tačan broj bivših nastavnika i osoblja kojima je dijagnostikovan glioblastom nije precizno poznat, taj rak je izuzetno redak. Prema Američkom udruženju neuroloških hirurga, glioblastom ima incidencu od 3,21 na 100.000 ljudi.
@drjoe_md Brain tumors at colonia high school. #braincancer #glioblastoma #braintumor #radiation #medicalmystery #doctor ♬ Chill Hip hop 37(932007) - 212soundworks
Lupijano je u razgovoru za Si-Bi-Es njuz rekao da sada veruje da jonizujuće zračenje mora biti odgovorno za zdravstvene probleme.
„Ono što smatram alarmantnim je da zaista postoji samo jedna ekološka veza sa primarnim tumorima mozga, a to je jonizujuće zračenje. To nije kontaminirana voda. To nije vazduh. To nije nešto u zemljištu. To nije nešto što nam je učinjeno zbog loših navika“, tvrdi on.
Škola je izgrađena davne 1967. na slobodnoj parceli, a gradonačelnik Mekormak je za medije rekao da je zbunjen šta bi moglo da izazove rak. Za pomoć se obratio državnom Ministarstvu zdravlja, Odeljenju za zaštitu životne sredine i saveznoj agenciji za toksične supstance i registar bolesti — koja je navodno još uvek u „ranoj fazi“ prema izveštaju Si-Bi-Es njuza.

Veza sa prvom američkom atomskom bombom

Lupijano je rekao da se škola nalazi na nešto manje od 19 kilometara od postrojenja u Midlseksu, lokacije koja je korišćena tokom „Menhetn projekta“ za drobljenje, sušenje, skladištenje, pakovanje i otpremu rude uranijuma za razvoj prve američke atomske bombe.
On navodi da je kontaminirano zemljište uklonjeno sa lokacije kada je zatvoreno 1967. godine - iste godine kada je izgrađena Srednja škola „Kolonija“. Lupijano se sada pita da li je nešto od te zemlje završilo na školskom terenu.
Danas „Kolonija“ ima oko 1.300 učenika, a za mnoge kažu da su „zabrinuti“ zbog mogućeg raka.
„Razmatramo moguće stvari koje možemo da uradimo između grada i škole, a oni su rekli da će razmotriti sve što smislimo“, rekao je gradonačelnik Mekormak.
CIA - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2020
Tajni projekti CIA: „Haos“, „Menhetn“, „Gladio“ – Drogiranje gradova, ispiranje mozga, rušenje vlasti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala