Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić i SNS osvojili najveći broj glasova na ponovljenim izborima

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzbori u Srbiji
Izbori u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Prema podacima SNS, na ponovljenim predsedničkim izborima, na 34 od 35 obrađenih mesta, Aleksandar Vučić osvojio je 79,01 odsto glasova. Na parlamentarnim izborima na svih 54 obrađenih biračkih mesta, lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" osvojila 60,94 odsto podrške, rekao je predsednik IO SNS Darko Glišić.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Glišić je podsetio da je u Beogradu glasanje je ponovljeno na četiri biračka mesta.
“U Velikoj Moštanici lista koju predvodi SNS osvojila je 598 glasova, od 856 izašlih birača, na Karaburmi Kara 408 glasova od 833 izašlih, u Višnjici 488 glasova od 741 izašlih, a u centru, na Terazijama, 40 odsto glasova, a 3. aprila na tom mestu imala je 20,1 odsto glasova”, rekao je Glišić.
Time je, u Beogradu, lista SNS-a osvojila 1.585 od 2.668 glasova, u odnosu na 1.150 osvojenih 3.aprila, precizirao je.

CRTA: Izlaznost u Beogradu 45,93, najviše glasova listi SNS

Na četiri biračka mesta na kojima je danas ponovljeno glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda izašlo je ukupno 2.666 od 5.804 upisanih birača, što čini 45,93 odsto, a najviše glasova osvojila je lista Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve, saopštio je Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), koji je imao svoje posmatrače na tim glasačkim mestima.
Kako se navodi, lista Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve osvojila je 1.596 glasova odnosno 59,49 odsto glasova birača.
Sledi lista Duško Vujošević - Ajmo ljudi sa 430 osvojenih glasova ili 16,13 odsto, dok su listi Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda pripala 182 glasa ili 6,83 odsto.
Lista Miloš Jovanović - Nada za Beograd osvojila je 110 glasova ili 4,1 odsto, Ivica Dačić - SPS, JS 102 odnosno 3,83 odsto, koalicija Moramo osvojila je 100 glasova ili 3,75 odsto, Srpska stranka Zavetnici dobila je 52 glasa ili 1,95 odsto, a Boško Obradović - Dveri/POKS 35 glasova ili 1,31 odsto.
Lista Vojislav Šešelj - SRS osvojila je 11 glasova ili 0,41 odsto, Suverenisti - ÐB, NS. Ž ZS 9 ili 0,34 odsto, Ruski manjinski savez šest glasova ili 0,23 odsto, Nemanja Šarović - za sav normalan svet pet ili 0,19 odsto glasova.
Nevažećih listića bilo je 38 ili 1,43 odsto, navodi se u saopštenju CRTA.

Glasanje bez većih nepravilnosti

Glasanje na ponovljenim izborima za narodne poslanike, odnosno na izborima za predsednika Republike danas je proteklo u najboljem redu i u toku glasanja nisu prijavljene veće nepravilnosti, saopštio je večeras predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević.
Danas je sprovedeno ponovljeno glasanje u Srbiji na 54 biračkih mesta za izbor narodnih poslanika, odnosno na 35 biračkih mesta za izbor predsednika Republike.
Glasanje je ponovljeno u Beogradu, u opštinama Barajevo, Palilula i Zvezdara, kao i u Pančevu, Valjevu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Požarevcu, Zaječaru, Pirotu i Šapcu.
Takođe, glasalo se u opštinama Apatin, Aranđelovac, Babušnica, Bogatić, Vlasotince, Vrbas, Velika Plana, Veliko Gradište, Golubac, Petrovac na Mlavi, Trstenik, Negotin, Preševo, Žabari, Svrljig, Novi Bečej, Majdanpek, Lapovo, Sokobanja, Kosjerić, Prijepolje i Crna trava.
Glasanje na izborima održanim 3. aprila danas je ponovljeno na onim biračkim mestima na kojima su nadležne lokalne izborne komisije poništile glasanje, odnosno kostatovale su da se rezultati ne mogu utvrditi, naveo je Dimitrijević.
On je precizirao da je ukupan broj birača sa pravom glasa na ponovljenim izborima za predsednika Republike bio 28.687, dok je pravo glasa na izborima za poslanike imao 32.181 birač, preneo je Tanjug.
“Nakon zatvaranja biračkih mesta i utvrđivanja rezultata glasanja, u sedištu opštinskih izbornih komisija će se vršiti statistička obrada, odnosno verifikacija rezultata glasanja po biračkim mestima, kao i skeniranje zapisnika o radu biračkih odbora i objavljivanje na veb sajtu RIK-a”, rekao je Dimitrijević.
Unos rezultata može se pratiti u realnom vremenu na monitorima u RIK-u do unosa rezultata po poslednjem zapisniku o radu biračkih odbora, odnosno do 100 odsto biračkih mesta, dodao je Dimitrijević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala