- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Predsednik Nemačko-srpske privredne komore: Investitori ne napuštaju Srbiju

Pratite nas
Predsednik Nemačko-srpske privredne komore Milan Grujić izjavio je da nije tačno da nemačke kompanije koje posluju u Srbiji planiraju da odu, kao što se spekulisalo ovih dana u pojedinim medijima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema tim spekulacijama, Nemačka navodno planira povlačenje svojih investitora iz Srbije zbog principijelnog stava Srbije u vezi s krizom u Ukrajini.
„Prema našim saznanjima to nije tačno i kompanije koje posluju u Srbiji ne planiraju to da urade“, rekao je Grujić.
Grujić je za RTS naveo i da je sprovedena anketa među članstvom sa tim pitanjem koja je pokazala da postoji uticaj krize na poslovanje, ali da se o povlačenju ne razmišlja.
Kao dokaz da nije tačno ni da su neke kompanije zamrzle planirani dolazak u Srbiju, Grujić je pomenuo činjenicu da kompanije kao što su „MTU“, „Hansgroe“, „Bicerba“ i „Kontinental“ i dalje nastavljaju sa izgradnjom svojih objekata.
Potvrdio je da u Komori nedeljno i dalje dobijaju po nekoliko upita kompanija i većih i manjih, koje su zainteresovane da se upoznaju s okolnostima u Srbiji i najavljuju svoj dolazak kako bi se upoznali s uslovima poslovanja.
Grujić je podsetio da nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju više od 77.000 radnika i naveo da „Leoni“ iz Prokuplja ima 13.000 zaposlenih, a da prema saznanjima Komore planira da zaposli još radnika.
Prema njegovim rečima, kompanije iz Nemačke su u proteklih 20 godina investirale oko 3,6 milijardi evra u Srbiju.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala