- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedčukova supruga pozvala London da razmeni zarobljene Britance za njenog muža

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaViktor Medvedčuk
Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Supruga ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka Oksana Marčenko obratila se porodicama britanskih državljana koje su zarobile snage DNR i Rusije s apelom da se obrate Londonu da bi se izvršila razmena za njenog muža.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ja, Oksana Marčenko, supruga opozicionog političara, narodnog poslanika Ukrajine Viktora Medvedčuka, obraćam se porodicama zarobljenih državljana Velike Britanije Ejdena Eslina i Šona Pinera", navodi Marčenkova u video-obraćanju koje je objavila na svom kanalu na Jutjubu.

„Obraćam se porodici i rodbini Ejdena Eslina i Šona Pinera. U vašoj je moći da zatražite od premijera vaše zemlje Borisa Džonsona da utiče na ukrajinsko rukovodstvo i oslobodi Ejdena i Šona tako što će ih razmeniti za ukrajinskog opozicionog političara, mog muža Viktora Medvedčuka kojeg su zadržale kijevske vlasti“, dodaje ona.

Nakon toga se oglasila i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Boris Džonson, koji je nedavno putovao u Kijev, verovatno je upoznat sa sudbinom Britanaca. Neće otezati s odgovorom. A Liz Tras će reći šta su Britanci tamo radili“, napisala je Zaharova na Telegramu.
Podsetimo, Služba bezbednosti Ukrajine objavila je 12. aprila da je uhapsila lidera ukrajinske stranke „Opoziciona platforma – za život“ Viktora Medvedčuka po nalogu Vladimira Zelenskog. Kasnije je ukrajinski lider predložio Rusiji da razmeni političara za zarobljene Ukrajince. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da će Kremlj pratiti sudbinu Medvedčuka, te da poziva evropske političare da učine isto.
Ukrajinsko tužilaštvo je krajem februara saopštilo da je Medvedčuk nestao.
Žena ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka obratila se predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom sa molbom da po hitnom postupku oslobodi njenog muža. Kasnije je izjavila da postoji velika mogućnost da ukrajinska bezbednosna služba muči njenog supruga.
Podsetimo, britanski premijer Boris Džonson nedavno je posetio Kijev, gde se sastao i sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim.
Lider pokreta Ukrajinski izbor Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
RUSIJA
Medvedčukova žena okrivila ukrajinsku bezbednosnu službu za mučenje njenog muža /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala