- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tri decenije od Saletove trojke i Partizanove evropske krune – a Željko je ponovo tu /video/

© Foto : fiba.basketballSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Na današnji dan , 16. aprila 1992. godine košarkaši Partizana predvođeni Željkom Obradovićem osvojili su Evroligu savladavši u finalu španski Huventud rezultatom 71:70 posle trojke Aleksandra Saše Đorđevića u samoj završnici.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sredina aprila urezana je u sećanje navijača Partizana kao jedna od najlepših uspomena koja se pamti i tri decenije kasnije.
Aleksandar Saša Đorđević doneo je crno-belima evropski trofej i nezapamćeni uspeh trojkom u dramatičnoj završnici u Istanbulu.
Partizan je deset sekundi pre kraja bio u teškoj situaciji, Rafa Đofresa dao je koš za prednost Huventuda od 70:68, ali je posle asistencije Slaviše Koprivice Đorđević ubacio istorijsku trojku i to na tri sekunde pre kraja finala.
Evropski trofej Partizana najveći je uspeh srpske klupske košarke, a do njega su stigli: Predrag Danilović, Aleksandar Đorđević, Ivo Nakić, Zoran Stevanović, Željko Rebrača, Vlada Dragutinović, Slaviša Koprivica, Branko Sinđelić, Igor Mihajlovski, Nikola Lončar, Mlađan Šilobad, Dragiša Šarić.
Zbog ratova na prostoru bivše Jugoslavije Partizan nije mogao da igra kao domaćin u Beogradu, već su goste dočekivali u Fuenlabradi, što je bio slučaj i sa Cibonom i Dalmacijom iz Splita koji su bili domaćini u Puerto Realu i La Korunji.
Posle trideset godina Željko Obradović ponovo je na klupi Partizana, a njegov povratak dao je nadu navijačima i klubu da bi evropski uspeh mogao da se ponovi.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SPORT
Iz Beograda stigao odgovor Žalgirisu: „Koju poruku šaljete – rata ili mira?“
Zoran Lukić i Miljan Milićević - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SPORT
Lukić o stanju u Rusiji: Neki očekuju spektakularnu situaciju, ali sve funkcioniše normalno
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SPORT
Bogdanović i Jang za let Jastrebova u plej-of!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala