Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabićeva oštro Zdravku Krivokapiću: Kako vas nije sramota

© Sputnik / Lola ĐorđevićZdravko Krivokapić i Ana Brnabić
Zdravko Krivokapić i Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Premijer Srbije Ana Brnabić oštro je reagovala i kao neistinite odbacila tvrdnje predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da je Beograd pokušavao da uceni Podgoricu obećanjem da će joj obezbediti osnovne životne namirnice ako bude deo Otvorenog Balkana.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Pitam profesore Krivokapiću, kako Vas nije sramota da tako bestidno lažete? Uzgred, kada Vas je to Aleksandar Vučić pozvao, uputio poruku, rekao bilo koju reč ucene u vezi sa hranom/robom iz Srbije? Pošto znam da nije, vraćam se na pitanje: da li Vas je bar malo sramota“, napisala je Brnabićeva na Tviteru.
Krivokapić je, naime, u petak uveče u emisiji „Okvir“ na RTCG izjavio je da je Srbija pokušala da uceni Crnu Goru obećanjem da će joj obezbediti osnovne životne namirnice ako bude deo Otvorenog Balkana, dodajući da on ne veruje u tu regionalnu inicijativu.
„Moć je čudo, kad se osećate moćnim onda mislite da možete i drugima da postavljate uslove“, rekao je Krivokapić, odgovarajući na pitanje da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić trenutnu krizu koristio u političke svrhe.

„Krivokapić preklinjao Srbiju za brašno, pšenicu, so“

Na Krivokapićevu izjavu reagovao je i predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, navodeći da je crnogorski premijer preklinjao Anu Brnabić za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so.
„Za nekog ko je u 2020. godinu ušao kao Srbin, 2021. godinu započeo kao dvesta posto Crnogorac, da bi u 2022. godini postao Tuta Bugarin, tehnički premijer Krivokapić će dobiti ekskluzivnu priliku da objasni crnogorskoj javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so?“, naveo je u reagovanju Knežević.
On je dodao da je Krivokapić napravio i tabelarni pregled mesečnih i šestomesečnih potreba Crne Gore za ovim poljoprivredno prehrambenim proizvodima.
„Čak je tražena i so koja nije na listi zabrane, i koju Srbija uvozi iz BiH. Ipak, ono što se da primetiti u ovom tabelarnom pregledu Zdravka Krivokapića jeste da Crna Gora jedino nema potrebe za kokainom i cigaretama, jer su za ova dva nacionalna strateška proizvoda napravljene zalihe i u slučaju nuklearnog rata“, naveo je Knežević.
Povodom Krivokapićeve izjave oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.
„Ako se smenjeni premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić buni protiv ideje ‘Otvorenog Balkana’ onda znači da ga je pozvao neki ambasador i rekao mu šta danas da misli i govori“, naveo je u Vulin i dodao:
„Ko na vlast dođe braneći srpsku naciju i veru, a odlazi sa vlasti bez da je popravio položaj i Srba i Srpske pravoslavne crkve, samo ropskom odanošću prema strancima može da se zadrži na vlasti još po neki dan“.
Vulin je ocenio da Krivokapić ima dovoljno razloga za mržnju.
„Previše je Srbija dobra učinila i njemu i Vladi koju predvodi da bi to prošlo bez zavisti i mržnje“, dodao je Vulin.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala