- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdanović i Jang za let Jastrebova u plej-of!

© AP Photo / John BazemoreBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Košarkaši Atlante Hoks izborili su kroz plej-in plasman u plej-of NBA lige, nakon što su posle Šarlota uspeli da pobede i Klivlend Kavalirse rezultatom 107:101. Fantastičnu partiju pružio je Bogdan Bogdanović koji je meč okončao sa 19 poena, dok je prva zvezda Jastrebova Trej Jang ubacio 38 poena uz devet asistencija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na krilima Treja Janga i srpskog reprezentativca Atlanta Hoksi uspeli su da ostvare zacrtani cilj i da se i ove sezone nađu u plej-ofu. Bez većih problema preleteli su Jastrebovi dve prepreke.
Jači od povrede skočnog zgloba u tom ključnom meču protiv Klivlend Kavalirsa bio je Bogdan Bogdanović koji je stisnuo zube i istrčao na parket.
Odigrao je popularni Bogi savršeno poluvreme, što potvrđuju i statističke kolone. Za 13 minuta provedenih u igri imao je 14 poena i to bez promašaja.
Šutirao je slobodna bacanja 3/3, za dva poena 4/4, trojke 1/1, imao je tri skoka od čega dva u odbrani i jedan u napadu uz jednu asistenciju.
Jastrebove je po običaju vodio Trej Jang koji je sa svih pozicija rešetao mrežicu Klivlenda, što potvrđuje i čak 38 postignutih poena za nešto više od 40 minuta provedenih na parketu.
Amerikanac se razgoropadio u drugom poluvremenu. Inače, Atlanta je nešto slabije otvorila meč i posle uvodne deonice imala je -9 (36:25).
Druga četvrtina rešena je s pola koša razlike za Hokse, pa su Bogdan, Jang i ostali Jastrebovi imali osam poena zaostatka na odlaska na veliki odmor.
Ipak, u nastavku potpuno druga priča i dominacija Atlante koja je na kraju krunisana pobedom rezultatom 107:101.
Bila je to čak četvrta pobeda iz pet ovosezonskih odmeravanja snage Hoksa i Kavalirsa u čijim redovima se istakao Finac Lauri Markanaen sa 26 poena.
Atlanta se posle trijumfa domogla plej-ofa, gde je čeka Majami.
U drugom meču plej-ina za ulazak u plej-of koji je odigran u noći između petka i subote Los Anđeles Klipersi su eliminisani od Nju Orleans Pelikansa rezultatom 105:101.
Klipersi nisu mogli da računaju na prvu zvezdu Pola Džordža koji je na dan meča testiran pozitivno na virus korona.
Borili su se Klipersi bez iskusnog krilnog košarkaša, ali nisu uspeli da izađu na kraj sa Pelikanima koji će nastaviti takmičenje u plej-ofu NBA lige, dok je sezona i za drugi tim iz Los Anđelesa prerano okončana.
KK Partizan: Proslava 30 godina od titule prvaka Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
Aukcija KK Partizan: Prodati Danilovićev dres, Obradovićeva tabla...
Ukrajinska zastava koju su odmili da drže košarkaši Zvezde uoči utakmice između domaćeg Žalgirisa i crveno-belih u Evroligi u litvanskom Kaunasu - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
Umesto izvinjenja zbog psovki i NATO zastave – iz Litvanije negativan stav prema Beogradu
Vil Mozli - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
Iz Beograda, preko Bara do – Rusije! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala