- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Veličković, Lubarda, Omčikus na izložbi „Veliki format“

© Tanjug / JADRANKA ILIC Izlozba "Veliki format"
 Izlozba Veliki format  - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Izložba „Veliki format“ otvorena je u beogradskoj Arte galeriji, u okviru projekta „Kolekcionar kao kustos i selektor“ i na njoj su predstavljeni radovi više od 50 najznačajnijih umetnika koji su pretežno stvarali u drugoj polovini 20. veka.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Postavku čine dela istaknutih autora kao što su Milan Konjović, Petar Lubarda, Lazar Vozarević, Mira Brtka, Dado Ðurić, Vladimir Veličković, Ljuba Popović, Mića Popović, Petar Omčikus, Damnjan, Bora Iljovski, Mrđan Bajić i Dušan Džamonja, autori koje Arte galerija i inače zastupa u okviru svoje izložbene i prodajne prakse.
© Tanjug / JADRANKA ILIC Izlozba "Veliki format"
 Izlozba Veliki format  - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Ova izložba kao dao projekta „Kolekcionar kao kustos i selektor“ ima za cilj je da afirmiše kolekcionarstvo, ukaže na znanje koje kolekcionari poseduju i unapredi odnos privatnog i javnog kulturnog nasleđa.
© Tanjug / JADRANKA ILIC Izlozba "Veliki format"
 Izlozba Veliki format  - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Radovi velikog formata predstavljaju specifičan slučaj u kolekcionarskoj praksi. Umetnička dela velikog formata najčešće su bila rezervisana za javne institucije, te je do njih nekada bilo i nemoguće doći, a kolekcionari koji uspeju da za svoju kolekciju pribave jedan monumentalni rad, suočavaju se sa problemima njegovog održavanja i odlaganja.
Izložba je veoma kompleksna i sadrži veliki broj dela, te je postavljena na sve četiri lokacije Arte galerije u Beogradu: Kralja Milana 3, Andrićev venac 12, Andrićev venac 4 i Svetogorska 29.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala