Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Treća kazna doživotnog zatvora u Srbiji: Muškarac osuđen jer je ženu živu spalio

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaPritvorska jedinica zatvora u Moskvi
Pritvorska jedinica zatvora u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
R. B. (52) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na kaznu doživotnog zatvora, jer je 13. jula 2020. u Surčinu, Z. K. polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ovo je treća kazna doživotnog zatvora koja je izrečena u Srbiji, od kada je ova kazna uvedena u naš pravni sistem 2019. godine, prenosi Tanjug.
R. B. je produžen pritvor do upućivanja u zatvor na odsluženje kazne, a osuđen je za krivična dela teško ubistvo na svirep način i silovanje.
Sudija je prilikom izricanja presude rekao da je R. B. bio psihički uračunljiv kada je počinio zločin.
Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe, a Apelacioni sud će doneti pravosnažnu presudu.
R. B. je uhapšen nekoliko dana nakon što je zapalio Z. K. koja je 15. jula 2020. preminula u bolnici od zadobijenih povreda, teških opekotina 2. i 3. stepena.
Prema optužnici, R. B. je 13. jula 2020. godine žrtvu čekao u hodniku zgrade u kojoj je živela.
Kada je ušla u ulaz, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok je bila okrenuta leđima, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio, i zapalio.
Ona je zadobila teške opekotine 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udova, na oko 87 odsto tela, usled čega je trpela bolove jakog intenziteta sve do smrti, dva dana kasnije, 15. jula.
Pored toga, R. B. se tereti i da je u junu 2020. godine u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre, silovao R. N. koju je poznavao od ranije.
On je u večernjim satima oštećenoj R. N. pocepao odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a potom je silovao i opet tukao.
Žena je tom prilikom zadobila niz povreda i razderotina po telu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala