- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Skoplje proteruje šest ruskih diplomata, Rusija poručuje – odgovorićemo

© Sputnik / Alekseй VitvickiйSkoplje
Skoplje - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Vlasti Skoplja proglasile su personama non grata šest ruskih diplomata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Danas je ambasador Rusije u Severnoj Makedoniji Sergej Bazdnikin pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je upućena verbalna nota u skladu sa kojom se šest diplomata ruske ambasade proglašava za persone non grata u Severnoj Makedoniji“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Severne Makedonije.
Takođe se tvrdi da su se diplomate bavile „aktivnostima koje protivreče Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima“. Ruske diplomate treba da napuste zemlje „u narednih pet dana“.
Kako se navodi, za samo mesec dana Severna Makedonija je proglasila za persone non grata sedam ruskih diplomata.
Komentarišući odluku vlasti Severne Makedonije, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je poručila da će „Moskva pružiti relevantan odgovor“.
Brojne evropske zemlje ranije su saopštile da proteruju ruske diplomate, među kojima su baltičke zemlje, Slovenija, Nemačka, Francuska, Italija, Španija, Švedska, Danska i Rumunija, Hrvatska, Crna Gora. Sa svoje strane, Moskva je obećala adekvatan odgovor. Za nešto više od mesec dana proterano je više od 300 ruskih diplomata.
Ruska ambasada u Vašingtonu: Za „vizni rat“ kriva isključivo američka strana - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Vašington pozdravio proterivanje ruskih diplomata iz Evrope; Ruska ambasada: Nova potvrda nemoći
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala