- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija upozorava: Jači raketni udari na Kijev u slučaju bilo kakvog napada na rusku teritoriju

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski helikopteri uništili uporište ukrajinskih nacionalista
Ruski helikopteri uništili uporište ukrajinskih nacionalista  - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Rusija će odgovoriti na provokacije ukrajinske vojske na svojoj teritoriji novim raketnim napadima na objekte u Kijevu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Broj i razmere raketnih napada na objekte u Kijevu povećavaće se kao odgovor na bilo kakve napade terorističkog karaktera ili diverzije kijevskog ekstremističkog režima na ruskoj teritoriji“, upozorio je Konašenkov.
Kako je istakao, noćas je visoko preciznim raketama dugog dometa morskog baziranja „Kalibar“ izveden napad na vojni objekat na periferiji Kijeva.
„Prilikom napada na Žuljansku fabriku za mašinogradnju 'Vizar' uništeni su proizvodni pogoni i radionice za remont protivavionskih raketnih sistema dugog i srednjeg dometa, kao i protivbrodskih raketa“, precizirao je general.
Takođe je saopštio da su ruska sredstva protivvazduhoplovne odbrane oborila ukrajinski helikopter Mi-8 koji je u četvrtak izveo napad na mesto Klimovo u Brjanskoj oblasti na teritoriji Rusije.

„Ruska sredstva PVO su u području naseljenog mesta Gorodnja u Černigovskoj oblasti protivavionskim raketnim sistemom S-400 oborili ukrajinski helikopter Mi-8 prilikom vraćanja u vazduhoplovnu bazu, koji je 14. aprila izveo napad na stanovnike mesta Klimovo u Brjanskoj oblasti“, rekao je Konašenkov.

Likvidiran odred poljskih plaćenika

Raketne snage Rusije su u naseljenom mestu Izjumsku u Harkoskoj oblasti prilikom napada likvidirale odred plaćenika poljske privatne vojne kompanije. Uništeno je do 30 poljskih plaćenika, saopštio je Konašenkov.
Operativno taktička avijacija Rusije je u toku noći uništila 13 vojnih objekata Ukrajine, među kojima dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i 10 položaja sa vojskom i ukrajinskom vojnom tehnikom.
Vojna avijacija je u područjima Gusarovka i Volobujevka uništila tri uporišta, devet oklopnih vozila i vozila različite namene.
Raketne snage Rusije uništile su još 12 komandnih mesta i 12 artiljerijskih položaja.
Oružane snage Rusije za noć su uništile 25 tenkova i drugih oklopnih vozila Ukrajine, dodaje Konašenkov.

O situaciji u Marijupolju

Metalurški kombinat „Iljič“ u Marijupolju u potpunosti je oslobođen od pripadnika ukrajinskih ekstremističkih bataljona, naveo je Konašenkov.
„Ruske snage i jedinice Narodne milicije DNR su u gradu Marijupolj potpuno očistile metalurški kombinat od ukrajinskih ekstremista“, rekao je on na brifingu za novinare.
Podsetimo, ruske jedinice i snage DNR su opkolile Marijupolj 7. Marta i od tada traje operacija čišćenja od ekstremista. Veći deo grada je pod njihovom kontrolom a borbe su nastavljene uglavnom oko fabrike „Azovstalj“ gde se krije značajan deo pripadnika nacističkog bataljona „Azov“ (protiv boraca tog bataljona u Rusiji je pokrenut krivični postupak).
Od početka specijalne vojne operacije uništena su 132 aviona, 105 helikoptera, 245 protivavionskih raketnih sistema, 456 bespilotnih letelica, 2.213 tenkova i drugih oklopnih vozila, 249 bacača raketa, 966 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 2.110 specijalnih vojnih vozila-
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala