- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Nemačkom gigantu pošlo za rukom ono o čemu drugi sanjaju: Za tri meseca dobit od 8,5 milijardi evra

CC0 / Pixabay / Folksvagen
Folksvagen - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Nemački gigant u proizvodnji automobila Folksvagen (VW) i pored pandemije korona virusa i ukrajinske krize u prva tri meseca ove godine ostvario je ogromnu dobit od više milijardi evra.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Poslovni rezultat, pre posebnih stavki, iznosio je 8,5 milijardi evra, saopštio je Folksvagen na osnovu preliminarnih podataka, što je za 77 odsto više nego u prvom kvartalu prošle godine, prenosi Tanjug.
Snažni rast dobiti Folksvagen objašnjava „robusnim operativnim razvojem“.
Koncern nije prodao više automobila, već naprotiv, od januara do marta isporučio je oko pola miliona manje automobila nego prošle godine u isto vreme, što je smanjenje od 22 odsto. Međutim, došlo je do porasta potražnje za električnim automobilima, kojih je u prvom kvartalu prodato oko 99.000 komada.
Potražnja za električnim vozilima je širom sveta velika, a tako su i pune knjige narudžbi, istakla je šefica prodaje Hildegard Vortman.
Da nije bilo problema sa isporukama potrebnih sirovina, broj isporučenih električnih automobila bio bi veći, kazala je ona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala