- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Gradnja u Srbiji obara rekorde: U februaru izdato za 31,6 odsto više građevinskih dozvola

CC0 / Pixabay / Tržište nekretnina
Tržište nekretnina - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
U Srbiji je u februaru izdato 1.995 građevinskih dozvola, što je za 31,6 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Od ukupnog broja dozvola izdatih u februaru, 78,5 odsto dozvola odnosi se na zgrade, a 21,5 odsto na ostale građevine, prenosi Tanjug.
Ako se posmatraju samo zgrade, 72,8 odsto dozvola izdato je za stambene, a 27,2 odsto za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (64,3 odsto).
Prema dozvolama izdatim u februaru 2022. u Srbiji, prijavljena je izgradnja 3.434 stana, s prosečnom površinom od 68,9 metara kvadratnih.
Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama 8,4 odsto stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 144,2 metara kvadratnih, a 90,4 odsto stanova biće građeno u zgradama sa tri i više stanova, anjihova prosečna površina biće znatno manja i iznosice 60,6 metara kvadratnih.
Predviđena vrednost radova novogradnje u februaru 2022. iznosi 73,1 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova.
Posmatrano prema oblastima, najveća građevinska aktivnost očekuje se u beogradskoj oblasti 35,3 odsto od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede raška oblast (17,4 odsto), mačvanska oblast (9,5 odsto), sremska oblast (7,8 odsto) i južnobačka oblast (6,8 odsto), dok se učešća ostalih oblasti kreću od 0,1 do 3,6 odsto.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala