Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabićeva i Hil: Zajedno ćemo raditi na očuvanju mira i stabilnosti

© Foto : SLOBODAN MILJEVICPremijerka Srbije Ana Brnabić i novi ambasador SAD Kristofer Hil
Premijerka Srbije Ana Brnabić i novi ambasador SAD Kristofer Hil - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i novi ambasador SAD Kristofer Hil saglasili su se danas da će u narednom periodu zajedno raditi na očuvanju mira i jačanju stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, imajući u vidu da je to, kako su rekli, uslov svih uslova za napredak i Srbije i celog regiona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Premijerka Brnabić je na sastanku u Beogradu poželela dobrodošlicu američkom ambasadoru i izrazila nadu da će tokom njegovog mandata, već dobri odnosi Srbije i SAD, biti dodatno unapređeni, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima, prenosi Tanjug.
Hil je naveo da ovo nije njegova prva poseta našoj zemlji, da mu je čitav region veoma dobro poznat i da je jasno da Srbija napreduje u dobrom smeru.
Brnabić je istakla da su Sjedinjene Američke Države izuzetno važan partner Srbije, kao i da američke firme, kako je saopšteno, zapošljavaju veliki broj naših građana i da rade na nekim kapitalnim projektima, poput Moravskog koridora.
Kada je reč o trenutnoj situaciji između Beograda i Prištine, Brnabić i Hil su saglasni da je dijalog jedini i najbolji put do normalizacije odnosa dve strane, navodi se u saopštenju.
Predsednica Vlade je istakla da je Srbija posvećena dijalogu i okrenuta budućnosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala