- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Borci Prijedora: Mirnim protestima protiv kolonijalne politike prema Republici Srpskoj

© SrnaPrijedor ugrožen zbog obilnih padavina
Prijedor ugrožen zbog obilnih padavina - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Boračka organizacija Prijedora pozvala je Boračku organizaciju Srpske da odmah preduzme neophodne aktivnosti i mehanizme zaštite građanskih i nacionalnih prava Srba, zakonodavnih prava, organa i institucija, prava i ovlašćenja predstavnika Srpske u organima i institucijama BiH s ciljem da se, kako ističu, zaustavi kolonijalna politika prema Srpskoj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Poziv je u ime Boračke organizacije Prijedor uputio njen predsednik Zoran Predojević na konferenciji za novinare, uz poruku da je to obaveza boraca i stvaralaca Republike Srpske koji ne mogu da dozvole rušenje dejtonskog zakona i zakona Narodne skupštine Republike Srpske.
„Za taj naum i pokušaje da se mimo institucija Srpske donose odluke i zakoni ne postoje ni bonska ni bilo koja druga ovlašćenja izvan UN, Saveta bezbednosti i međunarodnog zakona o miru“, rekao je Predojević.
On je pozvao sve srpske političke partije, patriotska udruženja građana Republike Srpske, sve patriote i članove Boračke organizacije Republike Srpske da se odazovu na poziv Boračke organizacije Republike Srpske i mirnim protestom iskažu svoje nezadovoljstvo nametanjem zakona iznad zakonodavnih organa Republike Srpske.
Ukazao je na nelegalno pravno nasilje i pokuj izmene Dejtonskog mirovnog sporazuma, što je, kako je rekao, za borce rušenje Republike Srpske.
On je, kako prenosi Srna, upozorio na to da se dvadeset i šest godina posle potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je overena Republika Srpska i garantovan njen suverenitet zaobilaze i institucije i zakonodavni organi Republike Srpske i BiH i rasknjižava imovina Republike Srpske u korist BiH.
„To je još jedan pokušaj stvaranja unitarne BiH. Krše se međunarodni sporazumi i prava. Na političku scenu vraćaju se ratni ciljevi Alije Izetbegovića i muslimanske komponente u BiH“, naveo je Predojević, prenosi Tanjug.
Sastanak Milorada Dodika i Aleksandra Vučića u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SRBIJA
Vučić i Dodik: Niko nikada neće poremetiti odnose Srbije i Republike Srpske
EUFOR - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
REGION
Zapad u Banjaluci želi novog Zelenskog: Ko stoji iza pokušaja eliminacije Dodika?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala