- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović o preminuloj legendi: „Nemam reči da iskažem koliko mi je teško“ /foto/

© Sputnik / Lola Đorđević Željko Obradović sa suprugom na sahrani Dude Ivkovića
 Željko Obradović sa suprugom na sahrani Dude Ivkovića - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Tri decenije od najvećeg uspeha srpske klupske košarke, osvajanja Kupa šampiona, Željko Obradović je ponovo u svom Partizanu, ali nažalost, vreme je odnelo mnoge ličnosti koje su bile deo tog istorijskog događaja 1992. godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Obradovića su po povratku u Beograd sačekale dve velike tragedije – preminuo je njegov kum Milenko Savović, legendarni košarkaš i funkcioner, a bolest je potom odnela i njegovog košarkaškog oca, takođe kuma Dušana Dudu Ivkovića.
Obradović je utehu u našao u predanom radu, okupio je mladu ekipu Partizana i ima verovatno najveći zadatak u karijeri, da vrati crno-bele tamo gde im je mesto.
U razgovoru za portal 24sedam.rs, Obradović je prvi put pomenuo kako se nosi sa smrću Savovića, jednog od ključnih šrafova u ekipi Partizana te 1992. godine.
„Znate šta, to su stvari koje su toliko teške, meni lično. Posebno pričam za Savu. Imaćemo proslavu 30 godina od trofeja, nama fale ti ljudi, a izgubili smo ih mnogo. To su bili ljudi koji su ostavili trag, koji su doprineli tom uspehu, svako od njih. A, naravno, Sava, koji je bio moj prvi saradnik, kum, najbolji prijatelj. Ja nemam reči da iskažem koliko mi je teško, koliko bih voleo da je on ovde sad u ovom trenutku, da živi. Verovatno bi bio deo svega ovoga da je tu sa nama“, naveo je Obradović.
Milenko Savović - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Preminuo legendarni košarkaš Milenko Savović
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala