Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Visoki Dečani se oglasili posle izjave Ljimaja da su srpske službe palile crkve na Kosovu i Metohiji

© AP Photo / Visar KryeziuManastir Visoki Dečani
Manastir Visoki Dečani - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Izjave nekih albanskih političara sa Kosova da su Srbi uništili sopstvene crkve su apsurdne i nemoralne, navelo je danas bratstvo manastira Visoki Dečani na Tviteru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Reagovali su na tvrdnje predsednika Socijaldemokratske inicijative Kosova Fatmira Ljimaja da su srpske tajne službe odgovorne za organizovanje pogroma srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004.
„Albanski ultranacionalisti uništili su 150 srpskih pravoslavnih crkava na Kosovu i mnogi od ovih vandalskih činova su na video-snimcima. Niko nije odgovarao za ove zločine“, navode iz manastira Visoki Dečani na svom Tviter nalogu.
Ljimaj je, govoreći u utorak uveče za prištinsku televiziju Kanal 10, optužio srpske tajne službe za organizovanje pogroma 17. marta 2004.
„Postoje indicije da je tajna služba Srbije palila pravoslavne crkve“, rekao je Ljimaj, preneo je Kosovo onlajn.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala