- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ruska ambasada u BiH: Da li je Šmit ozbiljan? On može da zviždi samo u 10. Bundesligi

© REUTERS / DAVID W CERNYRuska zastava na automobili ispred Ministarstva spoljnih poslova Češke u Pragu
Ruska zastava na automobili ispred Ministarstva spoljnih poslova Češke u Pragu - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Ruska ambasada u BiH komentarisala je danas izjave Kristijana Šmita, navodeći da to izbegava da radi ali da je „ponekad teško ignorisati izjave tog državljanina Nemačke“.
Ambasada je u svojoj objavi na Fejsbuku upitala da li je Šmit ozbiljan kada kaže da je imanovan na isti način kao i njegovi prethodnici.
„Imenovan sam na isti način kao što i moji prethodnici”. Da li je gospodin Šmit ozbiljan? Svi njegovi prethodnici, uključujući i takozvani presedan Kristijan Švarc – Šilinga, su dobili odobrenje Saveta bezbednosti UN“, naveli su iz Ambasade.
Dalje dodaju da su svi prethodnici Šmita imenovani za visokog predstavnika konsenzusom članova Upravnog odbora.
„Osim Kristijana Šmita. Istovremeno smatrati da je pristup Rusije neopravdan znači, po našem mišljenju, biti pod opojnim uticajem atmosfere u Bosni i Hercegovini. Obratili smo pažnju na fudbalsku terminologiju u vokabularu Kristijana Šmita, Ali uostalom, svi razumeju da za suđenje u premijer ligi, što po nivou složenosti Bosne i Hercegovine, treba imati FIFA sertifikat. Što na političkom jeziku znači – imati saglasnost Saveta bezbednosti UN. Bez toga možete zviždati i pokazivati kartone samo u 10. Bundesligi“, navodi se u objavi Ambasade.
„I još jedna stvar. Za osobu koja sebe zamišlja kao visokog predstavnika, radi poštovanja prema građanima Bosne i Hercegovine, bolje je, sedeći u kafiću u Berlinu, zamišljati da je Sarajevu. A ne obrnuto“, piše u objavi Ambasade.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala