- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Broj zaraženih u Srbiji danas ispod hiljadu

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaBrzi testovi na kovid 19
Brzi testovi na kovid 19 - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
U Srbiji je u poslednja 24 časa na virus korona testirano 11.521 osoba, od kojih je 984 novozaraženih. Nažalost, preminulo je sedam osoba, a na respiratorima se trenutno nalaze 24 pacijenta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Podsetimo, u Srbiji je juče testirano 11.899 osoba, od kojih je 1.057 novozaraženih. Nažalost, preminulo je sedam osoba, a na respiratorima su bila 23 pacijenta.
Svetska zdravstvena organizacija upozorava na oprez, a lista zabrinjavajućih sojeva virusa korona proširena je za dva nova: BA4 i BA5, koji su osim u Africi, potvrđeni i u Belgiji, Danskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji. Za sada nema dokaza da se nove podvarijante šire drugačije od originalne varijante omikrona ili da izazivaju težu kliničku sliku.
„Nema razloga za uzbunu zbog pojave novih podvarijanata“, rekao je dr Matšidiso Moeti, direktor SZO za Afriku: „Još ne primećujemo veliki porast broja zaraženih, hospitalizacija ili smrtnih slučajeva“, preneo je „Blic“.
Ipak, SZO je pozvala sve zemlje da sekvenciraju najmanje pet odsto uzoraka kovida 19, jer su mnoge države, uključujući Veliku Britaniju, Švedsku i SAD, nedavno ukinule masovne programe testiranja pošto je broj teških slučajeva kovida značajno opao.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala