- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki mediji: Evropska unija planira da po fazama zabrani uvoz nafte iz Rusije

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNaftna pumpa
Naftna pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Evropska unija radi na tome da po fazama zabrani uvoz nafte iz Rusije, piše američki list „Njujork tajms“ pozivajući se na neimenovane evropske diplomate i zvaničnike.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U slučaju da Evropska unija po fazama zabrani uvoz nafte iz Rusije ona će na taj način omogućiti više vremena Nemačkoj i drugim zemljama da se dogovore sa drugim dobavljačima“, navodi list.
„Njujork tajms“ podseća da je Evropska unija imala sličan pristup i u trenutku kada je uvela zabranu na uvoz ruskog uglja i dala četiri meseca za prelazni period. U Savetu EU su izjavili da je embargo na isporuke uglja iz Rusije u EU predviđen petim paketom sankcija i stupa na snagu od avgusta 2022. godine.
Prema podacima lista, tema o zabrani isporuka nafte iz Rusije neće biti izneta pred zemlje-članice EU pre drugog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj koji će biti održan 24. aprila.
Prema rečima zvaničnika, takva oduka je doneta sa ciljem da se „osigura da uticaj na cene gasa neće pomoći desničarskom kandidatu Marin Le Pen i da neće ugroziti šanse za reizbor predsednika Emanuela Makrona“.
Ranije je šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio da će Ministri spoljnih poslova EU nastaviti razgovor o sankcijama protiv Rusije, između ostalog će reči biti i o nafti i gasu, ali da konkretne odluke za sada nisu donete.
Tanker - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
EKONOMIJA
Blumberg: Izvoz nafte iz ruskih luka na najvišem nivou od početka godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala