Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zavetnici i Dveri formirali blok protiv sankcija Rusiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićBoško Obradović i Milica Đurđević Stamenkovski
Boško Obradović i Milica Đurđević Stamenkovski - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski i lider Dveri Boško Obradović ozvaničili su danas početak saradnje dve stranke u, kako su rekli, očuvanju državnih, nacionalnih i ekonomskih interesa Srbije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Đurđević Stamenkovski je, na pres konferenciji, rekla da nije reč ni o kakvoj predizbornoj koaliciji, niti o udruživanju mandata, već o okupljanju, pre svega protiv uvođenja sankcija Rusiji, te oko vrednosti i očuvanja spoljnopolitičke nezavisnosti i vojne neutralnosti.
Ona je dodala da se Srbija suočava sa brojnim pritiscima, pre svega iz Brisela i Berlina, da uvede sankcije Rusiji, uz kako je rekla, "postojeći ultimatum da preda Kosmet".
Ona smatra da je u poslednjih nekoliko meseci vlast načinila nekoliko poteza u pravcu narušavanja koncepta vojne neutralnosti, svrstavajući se, kako tvrdi, na stranu NATO i spoljne politike EU.
"Nastojimo da kroz saradnju sačuvamo vitalne državne, nacionalne i ekonomske interese i kažemo ''ne'' u naše ime, nikada sankcije Rusiji", rekla je Đurđević Stamenkovski.
Ona je ocenila i da je prisutno stvaranje jedne vrste programske parlamentarne većine, koja bi, kaže, omogućila političku atmosferu za uvođenje sankcija Rusiji, u čemu, tvrdi, učestvuju određeni pojedinci iz prozapande opozicije i SNS.
Lider Dveri Boško Obradović pročitao je njihovu zajedničku, izjavu dodajući da bi odluka o uvođenju sankcija Rusiji bila usmerena ne samo protiv te prijateljske zemlje, već i protiv interesa Srbije, jer je Rusija garant očuvanja KiM i opstanka Republike Srpske.
Zato pozivaju na jedinstvo i druge političke snage u njihov blok, jer, kako kaže, Srbija nikada ne sme da bude na strani NATO, a protiv Rusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala