- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tragedija u Egiptu: Turistički autobus sudario se sa kamionom i zapalio, ima poginulih /video/

© Sputnik / Mohammed SalahTuristički autobus posle eksplozije u Gizi
Turistički autobus posle eksplozije u Gizi  - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Turistički autobus se danas sudario sa kamionom na autoputu u južnom Egiptu i zapalio se, pri čemu je poginulo najmanje 10 ljudi, uključujući četiri Francuza i jednog Belgijanca, saopštile su vlasti ove zemlje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nesreća se dogodila oko 55 kilometara južno od drevnog grada Luksora, dok je vozilo saobraćalo ka hramovima Esne na zapadnoj obali reke Nil.
Kako se navodi u saopštenju, zajedno sa turistima, u nesreći je poginulo pet Egipćana, a najmanje 14 osoba je povređeno, uključujući osam iz Francuske i šest iz Belgije.
Mnoga tela su ugljenisana, a povređeni su zadobili opekotine, modrice i prelome, naveo je zdravstveni zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, jer nije ovlašćen da daje obaveštenja za medije, navodi AP.
Guverner provincije Asuan Ašraf Atija izjavio je da su povređeni prebačeni u bolnice i da su u stabilnom stanju.
Saobraćajne nesreće svake godine odnesu hiljade života u Egiptu, a uglavnom su uzrokovane neprilagođenom brzinom, lošim putevima ili lošom primenom saobraćajnih zakona.
Egipatska zvanična agencija za statistiku saopštila je da je u 2019. godini, poslednjoj godini za koju su dostupni statistički podaci, bilo oko 10.000 saobraćajnih nesreća, u kojima je poginulo više od 3.480 ljudi, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala