- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Milošević: Ne verujem da će situacija sa Rusijom biti kao u slučaju Jugoslavije

© Sputnik / Maksim BogodvidSavo Milošević
Savo Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Savo Milošević, legendarni fudbaler i sadašnji trener, rekao je da bi želeo da u budućnosti radi u Rusiji, gde je i završio profesionalnu karijeru kao igrač Rubina iz Kazanja, a istakao je i da oseća tugu kada vidi šta se u poslednje vreme događa ruskim sportistima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Milošević je posle dugogodišnje funkcionerske karijere odlučio da se posveti trenerskom poslu i sa Partizanom je, kao debitant, beležio odlične rezultate čak i u evropskim okvirima, pre nego što je seo na klupu Olimpije iz Ljubljane.
Sada nema angažman, ali je istakao da bi voleo da radi u Rusiji.
„Baš bih voleo da radim u nekom ruskom klubu. Preferiram CSKA iz Moskve sa kojim Partizan ima bratske odnose“, rekao je Milošević za rusku Gazetu.
Ruski fudbal, kao i sport uopšte, nalazi se na velikom udaru politički motivisanih sankcija koje idu do tog nivoa da su eliminisale Rusiju iz prilike da se plasira na Svetsko prvenstvo.
„Hajde da se nadamo da će Rusija moći da se kvalifikuje. Nadam se da će političari shvatiti da je neophodno da razdvoje sport od politike. Ne verujem da će situacija sa Rusijom da se razvija na isti način kao u slučaju Jugoslavije. Mi smo bili van sveta sporta tri, četiri godine, pitali smo se šta smo mi zgrešili da se to dešava“, istakao je Milošević.
On se nada, kako je rekao, da će ruski sportisti ubrzo opet biti deo sportskog sveta.
„Rusija je moćna država i mislim da su sankcije kratkog daha. Rusija je ekonomski veoma jaka zemlja, naravno jaka je i u sportu. Verujem i nadam se da će uskoro biti donete pozitivne odluke, ideja da se sport nastavi bez Rusije je loša. Tužno je videti ovo što se dešava, kažnjavanje ruskih sportista koji nemaju veze sa konfliktom“, zaključio je Milošević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala