- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski „Kalibri“ se obrušili na ukrajinsku vojnu infrastrukturu /video/

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRaketa "Kalibar"
Raketa Kalibar - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video-snimak napada krstarećim raketama „Kalibar“ na ukrajinsku vojnu infrastrukturu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Posada malog raketnog broda Crnomorske flote Rusije izvela je sa Crnog mora lansiranje šest krstarećih raketa 'Kalibar' na određene kopnene ciljeve na teritoriji Ukrajine“, navodi se saopštenju Ministarstva.
Vojni resor objavio je snimak sa broda na kome se vidi uzastopno lansiranje „Kalibara” u noćnim uslovima.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Rakete kalibar gađaju objekte u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
RUSIJA
Više raketa „Kalibar“ ispaljeno na ukrajinsku vojnu infrastrukturu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala