- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska upozorila: Na svaki napad na rusku teritoriju odgovorićemo napadom i na Kijev

© Sputnik / Mihail Andronik / Uđi u bazu fotografijaTenk T-72 oružanih snaga DNR u Donjeckoj oblasti
Tenk T-72 oružanih snaga DNR u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije izvešće napade na komandne centre, između ostalog i u Kijevu, ako se nastavi sa pokušajima diverzija i napadima na objekte na ruskoj teritoriji, upozorio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Primećujemo pokušaje sabotaže i izvođenja napada na objekte na teritoriji Rusije od strane ukrajinske vojske. Ako se ti slučajevi nastave, Oružane snage Rusije će izvesti napade na komandne centre, između ostalog i u Kijevu, od čega se do sad ruska vojska uzdržavala“, rekao je Konašenkov.

Oružane snage Rusije za dan su uništile 36 vojnih objekata u Ukrajini, koristeći oružje velike preciznosti. Među njima su, dve remontne baze i dva skladišta naoružanja 57. i 24. Motorizovane brigade ukrajinske vojske.
Operativno-taktička avijacija Rusije uništila je još 10 ukrajinskih vojnih objekata, među kojima komandni punkt, tri skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja, kao i šest položaja sa ukrajinskom vojnom tehnikom, saopštio je Konašenkov.

Luka u Marijupolju oslobođena

Tokom ruske specijalne vojne operacije, u gradu Marijupolju u potpunosti je oslobođena morska trgovinska luka od militanata nacističke formacije „Azov“, rekao je Konašenkov, istakavši da su svi taoci, koje su nacisti držali na brodovima u luci, uključujući strance, oslobođeni.
„Ostaci jedinica ukrajinskih trupa i nacista 'Azova' koji se i dalje nalaze u gradu su blokirani i ne mogu se probiti iz okruženja“, naglasio je ruski general-major.
Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno je 447 bespilotnih letelica protivnika, 130 aviona, 103 helikoptera, 244 protivvazdušna sistema i 2.173 tenka i druge oklopne tehnike.
Ruski vojnik u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
RUSIJA
Ukrajinska vojska utvrđuje položaje u školama i bolnicama, Kijev dobija helikoptere, oklopnjake
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala