- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Prevrnuo se helikopter Oružanih snaga BiH /foto/

© Foto : Youtube/Avaz TV/PrintscreenHelikopter Bel hjui 2 Oružanih snaga BiH
Helikopter Bel hjui 2 Oružanih snaga BiH - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Na poligonu kod Visokog jutros se prevrnuo helikopter Oružanih snaga BiH prilikom redovne letačke obuke helikopterskih jedinica Brigade vazdušnih snaga BiH, pri čemu nije bilo stradalih, ni teže povređenih.
Iz Ministarstva odbrane u Savetu ministara BiH saopšteno je da na helikopteru ima vidljivih oštećenja.
U saopštenju se navodi da se „dinamičko prevrtanje na zemlju“ dogodio u 11.30 časova, te da je reč o helikopteru „Bell huey II“, američke proizvodnje, čija je primopredaja OS BiH obavljena sredinom decembra prošle godine.
Ovaj helikopter jedan je od četiri američka helikoptera, čiji je ugovor o nabavci ukupne vrednosti 38.539.378 američkih dolara, od čega je BiH učestvovala sa 4.360.000 dolara, odnosno 7,5 miliona konvertibilnih maraka, kroz program FMS.
Na lice mesta poslata je nadležna jedinica Oružanih snaga za obezbeđenje mesta događaja, a obavešteni su i nadležni organi koji će sprovesti uviđaj.
Zajednički štab Oružanih snaga BiH preduzeće sve zakonom propisane procedure u vezi sa ovim događajem, te o tome blagovremeno obavestiti javnost, navode iz resornog ministarstva, prenosi RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala