- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Ninova priznanja za najbolji roman i ličnost godine uručena Mileni Marković i Ceci Bojković

© Tanjug / RADE PRELICMilena Marković i Svetlana Bojković
Milena Marković i Svetlana Bojković - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Na svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu književnici Mileni Marković uručena je Ninova nagrada za najbolji roman u 2021. za knjigu „Deca“, a glumici Svetlani Ceci Bojković uručeno je priznanje „Ličnost godine“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Mileni Marković je nagradu uručio prethodni laureat Svetislav Basara u JDP-u, pozorištu u kojem je pre dvadeset godina počela karijeru.
„Nadam se da ću ostati dostojna ove nagrade i ljubavi i pažnje koje sam doživela od publike“, rekla je Milena Marković.
Milena Marković - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
KULTURA
Da li si džabe skočio na nož ili si pobedio: Milena Marković o "Deci" i Ninovoj nagradi /video, foto/
Svečanost dodele 68. Ninove nagrade vodio je novinar Gorislav Papić. Odlomke iz romana „Deca“ čitale su glumice Jasna Đuričić, Sanja Marković i Miona Marković, a publika je mogla da čuje i pesmu „Neću da kažem“ iz dokumentarnog filma „Rudarska opera“.
© Tanjug / RADE PRELICSvetlana Ceca Bojković, Milena Marković, predsednik SANU Vladimir Kostić i Svetislav Basara
Svetlana Ceca Bojković, Milena Marković, predsednik SANU Vladimir Kostić i Svetislav Basara - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Za Ninovu ličnost godine proglašena je Svetlana Ceca Bojković zbog aktivističkih napora u očuvanju zdravlja zemlje, vode i vazduha u Srbiji, a priznanje joj je uručila prošlogodišnja dobitnica doktorka bolnice u Novom Pazaru Lejla Ćeranić.
U kratkom obraćanju Ćeranić je istakla da je pandemija korone „težak i turbulentan period u kome smo svi sazreli i nosimo određene ožiljke“, izrazivši nadu da smo kao ljudi svi došli do nekih zaključaka „da smo sazreli i pametniji i da ćemo stvari drugačije da promatramo“.
© Tanjug / RADE PRELICGlumica Svetlana Ceca Bojković, ličnost godine za 2021. po izboru redakcije nedeljnika NIN,
Glumica Svetlana Ceca Bojković, ličnost godine za 2021. po izboru redakcije nedeljnika NIN, - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Bojković je rekla da je „mnogim ljudima dala podršku da se otvoreno bore za svoje mišljenje i stavove o ekološkoj zaštiti Srbije“.
„Bilo je prirodno da se priključim borbi za čistu Srbiju. U to sam uložila ono što sam mogla i jedino što imam, a to je više od pola veka glumačkog rada i ugleda kod publike", istakla je glumica.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala