- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

MUP Srpske: Ugrožena bezbednost srpskog člana Predsedništva BiH, oglasio se Dodik /foto, video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je, na osnovu informacija dobijenih od partnerskih službi o mogućnosti ugrožavanja bezbednosti srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice od određene grupacije, podigao obezbeđenje na najviši nivo, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Iz MUP-a su naglasili da će navedene mere ostati na snazi dok se u potpunosti ne provere sve činjenice u vezi sa ovom informacijom, preneo je portal RTRS.
Portal dodaje da se ispred Vlade Republike Srpske nalaze pripadnici SAJ-a, kao i dva vozila „Despot“ uz ostale pripadnike MUP-a.

Dodik: Ne plašim se

Dodik je rekao da je obavešten o tome da postoje informacije da je njegova bezbednost ugrožena, poručivši da se ne plaši.
„Negde pred zoru su me obavestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi MUP su uverljive i verujem im. Ja nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio niti ću“, rekao je Dodik za ATV.
Dodik je za RTRS rekao da se oseća bezbednim ako ga čuva MUP Srpske.
„Sve informacije koje sam dobio dolaze od strane MUP-a. Poštujem izvore koje su oni predočili. Sa nekoliko strana je dostavljena identična informacija o mojoj mogućoj ugroženosti. U narednim danima pratiću na koji način se razvija ta aktivnost“, istakao je Dodik.
Kaže da će se u skladu sa preporukama MUP-a prilagoditi potrebama pojačane bezbednosti.
„Često čujem da neko želi da me ugrozi. Razumem da je to zbog mojih stavova u vezi sa odbranom Republike Srpske i rezultat atmosfere koja se napravila u BiH koju su generisali muslimani i njihovi politički predstavnici, a prije svega opozicija oličena u PDP-u i njihovim prvacima“. rekao je Dodik
On je ukazao da je to atmosfera u kojoj su oni strancima stalno sugerisali kako treba da se skloni Dodik, kako je ovo diktatura, režim, što, kako je rekao, ništa nije tačno.
„Ne može da bude ni diktatura, a ni režim ako ste u poziciji da nemate vojsku, da nemate obaveštajne službe, sudove, da nemate reperkusiju bilo koje vrste“, rekao je Dodik.
Da je to režim, diktatura, Dodik je upitao odakle njima mogućnost da „tako slobodno i neobavezno govore neistine širom sveta“.
On je naveo da se iz njihovih izjava „vidi da su ohrabrivali Nemce, Britance, Amerikance, obećavajući da će učiniti sve kada oni navodno dođu na vlast da normalizuju Republiku Srpsku koja će s njima sarađivati“.
„To znači ko s njima sarađuje nema Republike Srpske. I to je razlika između nas“, rekao je Dodik.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala