- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva uzvraća: Na „crnoj listi“ skoro 400 američkih kongresmena

© AP Photo / J. Scott ApplewhitePogled na američki Kapitol
Pogled na američki Kapitol - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Rusija je unela na „crnu listu“ 398 američkih kongresmena, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kao odgovor na još jedan 'talas' antiruskih sankcija, koje je 24. marta uvela administracija Džozefa Bajdena protiv 328 poslanika Državne dume Rusije, što zajedno sa ruskim parlamentarcima koji su ranije uneti na 'crnu listu' čini skoro ceo sastav Dume, uvode se recipročna sankciona ograničenja protiv 398 članova Predstavničkog doma Kongresa SAD“, navodi se u saopštenju.
Kako je precizirano, „s obzirom na sankcije koje SAD stalno uvode, u najskorije vreme planirane su nove ruske kontramere koje uključuju proširenje broja osoba na 'stop listi' i druge recipročne korake“.
Rusija je takođe uvela sankcije protiv 87 kanadskih senatora.
Kako se navodi, u skladu sa odlukom kanadskih vlasti koje su 24. marta objavile da ceo sastav Saveta federacije stavljaju na „crnu listu“, Rusija na osnovu reciprociteta uvodi kontramere protiv senatora kanadskog parlamenta.
„Navedena lica trajno su uključena na rusku 'stop listu' kao odgovor na neprijateljske korake koje preduzima Otava koja suprotno nacionalnim interesima pokušava da bude u prvim redovima rusofobičnog kursa aktuelne američke administracije“, navodi ruska strana.
Podsetimo, kao odgovor na rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Kongres SAD - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
RUSIJA
Kongres SAD izglasao zabranu uvoza energenata iz Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala