- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Marin Le Pen: Ako pobedim, Francuska izlazi iz NATO-a

© Sputnik / Kristina Afanasьeva / Uđi u bazu fotografijaKandidat za predsednika Francuske Marin le Pen
Kandidat za predsednika Francuske Marin le Pen - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Kandidat za predsednika Francuske Marin le Pen najavila je da će povući Francusku iz vojne komande NATO-a, ako bude izabrana.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Le Penova je već pozvala Francusku da napusti integrisanu komandu NATO-a, rekavši da ta struktura „održava anahronu i agresivnu logiku hladnoratovskih blokova“, prenosi međunarodni Sputnjik.
Dodala je da podržava ideju zbližavanja sa Rusijom.
"Kada se završi sukob u Ukrajini i uspostavi mir zalagaću se za strateško približavanje NATO i Rusije. To je u interesu i Evrope i Sjedinjenih Država", kazala je ona.
Takođe je poručila da ne želi da Francuska napusti Evropsku uniju i dodala da će poštovati Pariski sporazum o klimatskim promenama, preneo je Rojters.
Le Penova će se suočiti sa Emanuelom Makronom u drugom krugu predsedničkih izbora, koji će se održati 24. aprila.
Makron je u prvom krugu predsedničkih izbora osvojio 27,84 odsto glasova, dok je Marin Le Pen, kandidat desničarskog Nacionalnog okupljanja, osvojila 23,15 procenata glasova, objavljeno je na sajtu francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
A o tome zašto Rusija nikad nije primljena u NATO, iako se njen prvi pokušaj da se priključi zapadnom vojnom savezu dogodio čak i pre nego što je Alijansa stvorena, a posle toga je više puta ponovljen – sa istim rezultatom, u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ govorila je Ljubinka Milinčić:
Marin Le Pen - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
SVET
Marin Le Pen: Većina Francuza ne želi EU kakva je sada
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala