- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Identifikovan napadač iz njujorškog metroa: Policija objavila fotografiju

© AP Photo / WABCPucnjava u metrou u Njujorku
Pucnjava u metrou u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Vlasti Njujorka identifikovale su glavnog osumnjičenog za napad u metrou, u kom je povređeno više od 20 ljudi. Policija je navela da se radi o Frenku Džejmsu (62), čiju fotografiju je objavila na Tviteru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ključni trag u potrazi za napadačem iz njujorškog metroa bio je ključ od iznajmljenog kombija koji je on izgubio na mestu napada, rekao je Džejms Esig, načelnik detektivske službe njujorške policije. Policija je uspela da nađe kombi posle napada.
„Taj kombi je iznajmio Frenk Džejms u Filadelfiji. Njegove poznate adrese su u Viskonsinu i Filadelfiji. Trudimo se da ga lociramo kako bismo ustanovili njegove veze sa napadom u metrou“, rekao je Esig.
Komesar policije Kičant Suel rekla je da je osumnjičeni na društvenim mrežama objavio niz „zabrinjavajućih postova“, uključujući i one o beskućništvu Njujorka, ali i o gradonačelniku Eriku Adamsu. Dodala je da postovi nisu nužno morali da budu shvaćeni kao pretnje, ali da su „alarmirajući“, te da je o njima obavešten gradonačelnik Njujorka.
U pucnjavi na bruklinskoj metro stanici povređeno je 23 ljudi, od toga 10 iz vatrenog oružja, a 13 u stampedu koji je nastao kada su putnici pokušali da pobegnu sa stanice metroa. Niko nije životno ugrožen, saopštila je policija.
Napad se za sada ne tretira kao teroristički akt, ali je motivacija napadača i dalje nejasna, a policija je objavila da je napadač bio „sklon nasilju“, prenosi RT.
Pucnjava se dogodila u prepunom vagonu metroa koji je ulazio u stanicu u Bruklinu. Napadač, obučen u narandžasti prsluk i sa maskom na licu, bacio je dimne bombe, a potom pucao iz pištolja. Policija je saopštila da je ispalio 33 metka iz pištolja „glok 9 mm“ koji je kasnije pronađen.
Pucnjava u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
SVET
Panika u Njujorku: Čovek sa gas maskom ranio najmanje 13 ljudi u metrou /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala