- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Traži se radnik za specifičan posao: 15 dana na poslu, 15 dana kod kuće, za 920 evra

© AP Photo / Owen Humphreys/PAOluja u Engleskoj
Oluja u Engleskoj - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Firma "Plovput" iz Splita raspisala je konkurs za radno mesto svetioničara na radnom mestu Sveti Ivan na Pučini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Iako bi mnogi danas želeli da se nađu u ovoj ulozi, treba znati da se radi o zaista specifičnom zanimanju, te da ih je na Jadranu ostalo danas tek tridesetak, prenosi Poslovni dnevnik.
Plata iznosi između 6 i 7 hiljada kuna (7.000 kuna je 927 evra), piše Morski.hr. Zgodno može biti što na svetioniku neće provoditi mesece, već je 15 dana na svom radnom mjestu, a 15 dana može da bude kod kuće.
Ali svetioničar će ipak sve svoje potrepštine namiriti sam i moraće dobro da se pripremi za boravak na usamljenoj hridi, računajući s tim da bi mogao ostati i nekoliko dana duže zbog uvek za svetionik realnih nepredviđenih okolnosti.
U opisu radnog mesta svetioničara, Plovput između ostalog navodi kontrolu ispravnosti nautičkih karakteristika svetionika, glavnog i rezervnog svetla, sirene za maglu kao i kontrolu svih objekata pomorske signalizacije u vidokrugu, ručno uključivanje sirene za maglu u slučaju kvara automatskog pri vidljivosti manjoj od 1.000 metara, tekuće održavanje uređaja i opreme za sigurnost plovidbe, učestvovanje u akcijama traganja i spašavanja na moru, evidentiranje u Radio dnevniku meteoroloških podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda u svrhu ispravnog ispostavljanja računa za izvršenu uslugu, te izradu i dostavljanje meteoroloških izveštaja DHMZ-u i Plovputu, piše portal.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala