- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Telekom Srbija“ izlazi na EU berzu

© AP Photo / Mikica PetrovicTelekom Srbija
Telekom Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Generalni direktor „Telekoma Srbija“ Vladimir Lučić najavio je danas da će to preduzeće biti prva domaća kompanija koja će polovinom godine početi da izdaje evroobveznice i da će prva emisija na EU berzi biti vredna 500 miliona evra.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Telekom Srbija“ će prethodno dobiti međunarodni kreditni rejting, a Lučić otkriva za Tanjug da će već počekom maja biti završeno sve što je potrebno za izlazak na EU berzu, ali da će tačan trenutak emisije zavisiti od uslova na berzi zbog ukrajinske krize.
Lučić je dodao da će „Telekom Srbija“ najverovatnije izaći na frankfurtsku ili luksemburšku berzu.
„Već početkom maja biće završeno sve što treba za izlazak Telekoma na berzu, a u kom mesecu ćemo tačno izaći, zavisiće od same procene kada će berza najbolje raditi zbog krize u Ukrajini“, rekao je Lučić i dodao da će Telekom svakako polovinom godine izaći na EU berzu.
Lučić je kazao da će „Telekom tako“, prvom emisijom, prikupiti 500 miliona evra i istakao da je siguran da će interesovanje biti i mnogo veće, ali da im sada nije potrebno više sredstava.
„Uložićemo taj novac u dalji razvoj optičke infrastrukture, mobilne mreže i u širenje Telekoma“ (u inostranstvu)“, kazao je Lučić.
Naglasio je da će korporativne evroobveznice doneti „Telekomu“ nove prihode u budućnosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala