- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpkinje priredile čudo, pala je Nemačka! /video/

© Foto : Fudbalski savez SrbijeŽenska fudbalska reprezentacija Srbije
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije je ostvarila nezapamćen podvig i sa 3:2 na svom terenu savladala Nemačku, trostrukog šampiona sveta, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i ostala je u borbi za mesto koje vodi na završno takmičenje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Srbija posle osam odigranih utakmica ima 18 bodova, tri manje od vodeće Nemačke i pet više, uz meč više u odnosu na Portugaliju, sa kojom će se sastati u narednom kolu, a zatim sledi duel sa Izraelom.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Srpski tim je u prvom meču protiv Nemačke poražen sa 5:1 i u revanš je ušao kao autsajder, ali su fudbalerke priredile pravo iznenađenje i zabeležile jednu od najvećih pobeda u istoriji.
U 36. minutu Srpkinje su povele golom Alegre Poljak, a razliku je duplirala Jovana Damnjanović u 49. minutu.
Nemačka je izjednačila preko Lee Šuler u 60. minutu, ali je Damnjanovićeva devet minuta kasnije drugim golom povisila na 3:1.
Konačan rezultat postavila je Tabea Vasmut u drugom minutu nadoknade vremena drugog poluvremena.
Poslednje dve kvalifikacione utakmice su na programu 2. septembra, protiv Portugalije u Staroj Pazovi i četiri dana kasnije u gostima Izraelu, a završno takmičenje je na programu 2023. domaćini su Australija i Novi Zeland.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala