- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija može uvesti spoljnu upravu u stranim kompanijama

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije u Moskvi
Zgrada Državne dume Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Ruska stranka „Jedinstvena Rusija“ predala je Državnoj dumi nacrt zakona o spoljnom upravljanju stranim kompanijama koje su objavile o napuštanju ruskog tržišta, navela je stranka na Telegram kanalu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Glavni cilj je zaštita interesa Rusa, očuvanje radnih mesta i podrška ekonomiji“, piše u saopštenju stranke.
Pored toga, u stranci je naglašeno da se nova pravila tiču onih kompanija koje su odlučile da odu sa tržišta „bez očiglednih ekonomskih razloga, ali njihov rad značajno utiče na stabilnost ekonomije“.
Odluku o takvim kompanijama će donositi komisija koja pripada Ministarstvu ekonomskog razvoja, a spoljnu upravu će moći da uvede samo sud.

„Strani vlasnici će imati mogućnost da nastave rad u Rusiji ili da prodaju paket akcija. Na ovaj način oni ne mogu da izgube svoj biznis, a radnici će dobiti garancije da će i dalje biti angažovani“, podvukli su u stranci „Jedinstvena Rusija“.

Kao što je navedeno u materijalima koji pojašnjavaju nacrt zakona, spoljnu administraciju će moći da uvode u organizacijama u kojima stranci direktno ili indirektno imaju udeo veći od 25 odsto i na rok do 18 meseci. Nakon toga će moći da se produži na godinu i po dana.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Kao odgovor na vojnu operaciju, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Zgrada Europola - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
RUSIJA
Evropol pokrenuo operaciju otkrivanja ruske imovine u EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala