- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: EU predvodi još jedan „juriš na istok"

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Politički izlazak iz ukrajinske krize nije glavni cilj Evropske unije, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije. Kako su naveli, EU se pred očima celokupnog sveta pretvara u militarizovani i agresivni instrument spoljne ekspanzije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Iz EU leksikona su nestale teze o neophodnosti političkog rešenja, o podršci pregovorima. Jasno je i zbog čega: politička odluka će biti smetnja njihovom glavnom cilju – nastavku posredničkog rata do poslednjeg Ukrajinca“, navodi se u izjavi Ministarstva inostranih poslova Rusije.

U ruskom Ministarstvu su podvukli da izjava šefa diplomatije Žozepa Borelja o Ukrajini potvrđuje da se sadašnja Evropska unija konačno odrekla mirovnih ideala.

„Izjava visokog predstavnika EU Žozepa Borelja koju je izneo na društvenim mrežama nakon posete Ukrajini, da će ‘ovaj rat biti dobijen na bojnom polju’, jasno potvrđuje da je Evropska unija iz 2022. godine konačno odustala od mirovnih ideala svojih osnivača, koji su težili da novi rat u Evropi bude ‘nezamisliv i nemoguć’. Sada ‘miroljubiva’ Evropska unija obećava da će vojnu pomoć Kijevu povećati do 1,5 milijardi dolara“, piše u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da se EU pred očima celokupnog sveta pretvara u militarizovani i agresivni instrument spoljne ekspanzije i predvodi još jedan „juriš na istok". Na taj način Zapad ostvaruje želju za neograničenom globalnom dominacijom nad onima koje na genetskom nivou smatra lošijim od sebe.
Komentarišući događaj u Buči u Ministarstvu su naveli da Moskva smatra bogohuljenjem podršku EU ciničnoj provokaciji Kijeva u Buču.

„Šef evropske diplomatije Žozep Borelj i predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen su podržali ciničnu provokaciju Kijeva masovnim ubistvom civila u Buči. Smatramo da je to bogohulno u odnosu na, pre svega, sećanje na žrtve neprestanih ukrajinskih granatiranja gradova i sela u Donbasu", navedeno je u izjavi Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Pored toga se podvlači i da se niko iz EU nije ni potrudio da poseti te teritorije nijednom nakon 2014. godine.
Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je napad taktičkim raketnim sistemom „Točka U“ na Kramatorsk izvela ukrajinska vojska iz područja naseljenog mesta Dobropolje. Kako je precizirano, „cilj napada kijevskog režima na železničku stanicu u Kramatorsku bilo je onemogućavanje masovnog odlaska stanovnika iz grada kako bi ih iskoristili kao 'živi štit' za odbranu svojih položaja“ i da se Rusija optuži da je navodno izvela taj raketni napad.
Prethodno su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega. Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u tom gradu, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Buča i Kramatorsk i njihova paralela sa Račkom i Markalama, kao i to ko je kriv za zločine za koje je Zapad odmah okrivio Ruse (kao svojevremeno Srbe), bili su tema emisije „Novi Sputnjik poredak“:
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
RUSIJA
Zaharova: Evropska unija se pretvorila u agresivnu vojnu mašineriju NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala