- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Amerika treba da prekine sa otvaranjem biolaboratorija

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaZnak za biološku opasnost
Znak za biološku opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Američko otvaranje biolaboratorija je neprihvatljiva, jer su se u njima pravile komponente za biološko oružje, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na zasedanju Međuresorske komisije na temu uspostavljanja nacionalnog sistema zaštite od novih infekcija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Nemoguće je ne spomenuti tu aktivnost koju su SAD sa svojim saveznicima pokrenuli u blizini ruskih granica. Mi moramo sve to da uzmemo u obzir. Dobro znamo za šta su napravljene te biolaboratorije u Ukrajini, postoje određeni dokazi, koji su objavljeni“, rekao je Medvedev.

On je podsetio da je rad tih laboratorija bio u zatvorenom režimu.

„U stvari, radili su na pravljenju komponenti za biološko oružje, proučavani su patogeni mikroorganizmi koji ugrožavaju celokupno čovečanstvo“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, te aktivnosti su apsolutno neprihvatljive i moraju biti transparentne.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.
Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da je program američkih biolaboratorija netransparentan i da ima mnogo pitanja na tu temu kako u Rusiji tako i u drugim zemljama sveta.
Laborant u bakteriološkoj laboratoriji - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Šta su radile američke biolaboratorije u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala