- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin i Lukašenko stigli na kosmodrom „Vostočni“ /video/

© Sputnik / Mikhail KlimentyevBeloruski predsednik Aleksandar Lukašenko i ruski predsednik Vladimir Putin pre sastanka u Minsku
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko i ruski predsednik Vladimir Putin pre sastanka u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko stigli su na kosmodrom „Vostočni“. Beloruski lider je jutros doputovao u dvodnevnu radnu posetu Rusiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Predsednici će nadgledati tok izgradnje kosmodroma i infrastrukturnih objekata, upoznati sa procesom izgradnje lansirnog kompleksa, kao i učestvovati u ceremoniji dodele nagrada pilotima-kosmonautima i razgovarati sa zaposlenima na kosmodromu.
Pres-služba precizirala je jutros a će lideri Rusije i Belorusije povodom Dana kosmonautike posetiti kosmodrom „Vostočni“ u Amurskoj oblasti, u čijoj izgradnji infrastrukture se očekuje i učešće beloruskih stručnjaka.
Prema podacima pres-službe, predsednici će u formatu jedan na jedan razgovarati o aktuelnim temama u razvoju bilateralnih odnosa, zajedničkim merama za suprotstavljanje sankcionom pritisku kolektivnog Zapada, situaciji u regionu i svetu i događajima u Ukrajini. Nakon sastanka očekuje se zajednička konferencija za novinare.
Prethodno je saopšteno da je „beloruski predsednički avion sleteo na aerodrom u Blagoveščensku.
Lukašenko će posetiti i Primorski kraj. On će se 13. aprila u Vladivostoku sastati sa gubernatorom Primorja, a planirana je i poseta ostrva Rusko na krajnjem jugoistoku zemlje, gde će se predsednik upoznati sa realizacijom nekoliko infrastrukturnih, društvenih i kulturnih projekata u Primorskom kraju. Beloruski lider će na Dalekom istoku Rusije boraviti dva dana.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
RUSIJA
Lukašenko nikada ne ide u goste praznih ruku: Za Putina samo najukusnije iz Belorusije /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala