- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Ljupke ženske teme u stripu: Počeli prvi Užički strip susreti

© Foto : PromoUžički strip susreti
Užički strip susreti - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Izložbom „Ona se budi / BD egalite“ autorke Jane Adamović otvoreni su prvi Užički strip susreti koji će se u Gradskom kulturnom centru Užice odvijati do 16. aprila.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Izložba je nastala 2018. godine u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji kada je autorka oko sebe okupila veliki broj umetnica sa prostora Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske, Belgije, Holandije i iz drugih zemalja kako bi pokazala da su žene u stripu itekako aktivne, za šta je odlikovana Ordenom umetnosti i književnosti republike Francuske.
„Vi kada pomislite ženski strip prve asocijacije su ženske teme: moda, udaja, majčinstvo, ljupko nešto, kuce, mace, ali kada vidite ovu izložbu videćete lepezu stilova i shvatiti da ne postoje muške i ženske teme već različiti, individualni umetnički senzibiliteti“, rekla je Adamović.
Ona je navela da se na izložbi mogu videti „ljupke ženske teme“, ali i vrlo dominante autorke na andergraund sceni, „one koje stvaraju u manga stilu i one koje su stvarale pre i posle drugog svetskog rata“, prenosi Tanjug.
Zograf - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Atmosfera u Beogradu uoči 6. aprila: Sprema se bombardovanje, a kafane pune (video)
Tokom festivala biće i promocija knjiga Aleksandra Zografa, stripa „Vekovnici“ Marka Stojanovića i Sabahudina Muranovića Murana i „Technotise: Edit & ja“ uz prisustvo autora Alekse Gajića i Darka Grkinića.
Aleksa Gajić - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
Aleksa Gajić: Danas je najteže nasmejati ljude
Publika će takođe moći da poseti radionice, izložbu „Svet u oblacima“ Aleksandra Zografa, Jane Adamović i Pavla Zelića i panel diskusije.
Festival devete umetnosti, prvi u Užicu, zatvara se u subotu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala