- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Žuta podmornica šokirala Nemce, Pirova pobeda Čelsija i nestvaran podvig Reala! /video/

© AP Photo / Matthias SchraderDetalj sa utakmice Bajern Minhen - Viljareal
Detalj sa utakmice Bajern Minhen - Viljareal - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Fudbaleri španskog Viljareala, popularne Žute podmornice, šokirali su Bajern u Minhenu i nerešenim rezultatom 1:1 prošli u polufinale Lige šampiona pošto su u prvom duelu slavili sa 1:0. Čelsi je u Madridu za 90 minuta bio bolji od Reala sa 3:1 i anulirao zaostatak, ali je u produžecima Karim Benzema golom za 3:2 odveo Madriđane u polufinale.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ključni momenat utakmice u Minhenu dogodio se u 88. minutu kada je Samuel Čukvueze postigao gol za izjednačenje i veliko slavlje fudbalera Viljareala, iako je domaća ekipa bila dominantna u prethodnom delu meča.
Potpuno spektakularna je bila i utakmica u Madridu, Čelsi je uspeo da nadoknadi zaostatak iz prvog duela (3:1), poveo je sa 3:0, imao je i jedan poništen gol, ali je Rodrigo pogotkom na asistenciju Luke Modrića izborio produžetke.
Svega šest minuta u produžetku je bilo neophodno Karimu Benzemi da postigle gol i donese prednost Madriđanima koja je na kraju bila i ključna za plasman u polufinale.
Što se utakmice u Minhenu tiče, domaća ekipa je morala da krene svom snagom, s obzirom na to da je iz prvog meča imala zaostatak od jednog gola.
To se i dogodilo, Bajern je u prvih pola sata imao čak devet udaraca u gol rivala, dok je Viljarealu dozvolio svega jedan pokušaj.
Za to vreme Real je pokušavao da obuzda nalet Čelsija koji je već u 15. minutu postigao prvi gol i smanjio zaostatak iz prvog duela za polovinu.
Strelac za gostujući sastav u Madridu bio je Mejson Maunt, a pored toga Čelsi je imao još šest šansi, dok je Real ostao bez udarca u gol za 30 minuta igre, što nije uspeo da učini ni do kraja poluvremena.
Mizerni prvi period španskih timova potvrdio je i Viljareal, koji nije naveo golmana Bajerna Manuela Nojera nijednom da reaguje.
Start drugog poluvremena doneo je poništavanje zaostatka Čelsija, koji je kod kuće izgubio sa 3:1 – drugi gol za goste u Madridu u 51. minutu postigao je Antonio Ridiger, na asistenciju sjajnog Maunta iz kornera.
Minut kasnije zatresla se mreža i u Minhenu – Robert Levandovski je postigao gol za Bajern i anulirao razliku iz prvog duela sa Viljarealom.
U 62. minutu Čelsi je stigao i do trećeg gola, Markos Alonso je zatresao mrežu, ali je sudija Šimon Marčinjak proveravao na snimku da li je pre toga došlo do igranja rukom.
Više od dva minuta je trajalo većanje i Poljak je procenio da pogodak nije regularan pa je ostalo 2:0, a zamalo da stigne i kazna u 66. minutu kada je Karim Benzema pogodio prečku gola Čelsija.
Treći gol je ipak stigao na račun Čelsija, u 75. minutu je Timo Verner realizovao spektakularnu akciju i zatresao mrežu nemoćnog Tiba Kurtoe.
Svega pet minuta kasnije obradovali su se i navijači Reala – Luka Modrić je briljantno centrirao i pronašao Rodriga koji je preciznim udarcem poslao loptu u mrežu Čelsija, za novo poravnanje – ukupno 4:4.
Dok su u Madridu pljuštali golovi, minhenska publika nije mogla da se pohvali zanimljivom utakmicom, ali je bar na trenutak to učinio Arnaut Danđuma, fudbaler Viljareala koji je u 82. minutu imao veliku šansu.
Konačno, momenat velikog slavlja za gostujući tim dogodio se u 88. minutu kada je Samuel Čukvueze uspeo da matira Nojera i donese novu prednost Viljarealu od 2:1 u ukupnom rezultatu, zakucavši loptu pod prečku.
Meč u Madridu je otišao u produžetke, a svega šest minuta po početku nastavka Real je stekao prednost, preko Karima Benzeme.
Čelsi je u drugom produžetku imao nekoliko velikih prilika, najveću preko Kaija Haverca u 117. minutu, ali londonski sastav nije imao dovoljno snage za novi preokret.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala