- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Zašto je podizanje kamate u Americi zabrinulo investitore

CC0 / Pixabay / Berza
Berza - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Bitkoin je pao danas ispod 42.000 dolara prvi put od 23. marta, zbog sve veće zabrinutosti u vezi sa podizanjem referentne kamate u SAD.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Najjača kriptovaluta na svetu pala je na 41.918 dolara na jutrošnjem trgovanju u Aziji, povlačeći se sedmi dan uzastopno u poslednjih osam sesija, prenosi „Blumberg“.
Vrednost bitkoina je ispod 50-dnevnog. Na berzi u Hongkongu se ovom valutom trgovalo u 17:22 časa po lokalnom vremenu na nivou od 41.998 dolara, što je pad od 2,6 odsto na dnevnom nivou.
Otkako je krajem marta dostigao maksimum od nešto iznad 48.000 dolara, bitkoin i druge kriptovalute beleže silazni trend usled opreza investitora zbog pooštravanja američke monetarne politike kako bi se zauzdao rast potrošačkih cena.
Inflacija u SAD je, prema prognozama ekonomista uoči sutrašnje objave podataka, verovatno ubrzala rast na 8,4 posto u martu, na najviši nivo od početka 1982. godine, navodi njujorška agencija.
Federalne rezerve će stoga, kaže glavni ekonomista grupe „Goldman Saks“ Jan Hakijus, možda morati da podignu kamatne stope iznad 4,0 posto ove godine.
Očekivano jače podizanje troškova zaduživanja ugrozilo je potražnju za rizičnijom imovinom kao što su kriptovalute i akcije tehnoloških kompanija, čije se cene sve češće kreću u tandemu.
Drugi vodeći virtuelni tokeni takođe su pali danas, pri čemu je polkadot u minusu za 8,7 procenata, a eter za 4,6 posto, preneo je „Blic“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala