- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Varšava zaplenila rusku imovinu, hoće da je preda Ukrajini

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZgrada ambasade Rusije u Varšavi
Zgrada ambasade Rusije u Varšavi - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Vlasti Varšave saopštile su da su zaplenile rusku imovinu u ulici Sobjeskog 100, izjavio je gradonačelnik poljske prestonice Rafal Tšaskovski.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Preuzeli smo vlasništvo nad ‘zdanjem’ i želimo da ga predamo našim ukrajinskim prijateljima“, rekao je Tšaskovski došavši do zaplenjene zgrade.
„U narednih nekoliko sati moći ćemo mirno da uđemo ovde da utvrdimo da li zgradu možemo da renoviramo ili eventualno da je delimično srušimo. Ne znamo u kakvom je stanju“, dodao je on.
Gradonačelnika Varšave pratio je i ambasador Ukrajine u Poljskoj Andrej Deščica.
„Danas sam planirao da se popnem na ovu zgradu i podignem ukrajinsku zastavu. Ali želimo da uradimo sve po zakonu u dogovoru sa gradonačelnikom“, rekao je on.
Deščica je dodao da je podneo zahtev poljskom Ministarstvu spoljnih poslova u kojem je izrazio interesovanje za dugoročni zakup zgrade.
Ministarstvo spoljnih poslova Poljske ranije je saopštilo da se obratilo nadležnim državnim organima sa podneskom „o pokretanju izvršnog postupka za dve nepokretnosti koje se ne koriste u diplomatsko-konzularne svrhe i koje su u nelegalnom vlasništvu Rusije, odnosno nepokretnosti koje se nalaze na adresi Sobjeskog 100 i Keleckoj 45“. U zgradi u Ulici Keleckoj 45 nalazi se škola pri ambasadi Rusije u Poljskoj. Zgradu u ulici Sobjeskog 100 ranije su koristile ruske diplomate, ali sada je prazna i protrebno joj je renoviranje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala