- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinske snage predale tenkove u Harkovskoj oblasti /video/

© Sputnik / Mihail Andronik / Uđi u bazu fotografijaTenk T-72 oružanih snaga DNR
Tenk T-72 oružanih snaga DNR  - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Ukrajinske trupe u rejonu Topoljskog u Harkovskoj oblasti predale su Oružanim snagama Rusije potpuno nove tenkove sa kompletnom municijom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ministarstvo je objavilo snimak rada tenkovskih posada Zapadnog vojnog okruga tokom oslobađanja sela Topoljsko i Izjumskom okrugu Harkovske oblasti.
„Kada su nas videli, podigli su topove na tenkovima i nije bilo nikakve pucnjave. Imali su nove tenkove, očigledno uzete iz skladišta. Sa kompletnom municijom. Svima je bilo drago što nisu morali da pucaju. Oni se samo predaju, jer vide nas, naše tenkove, našu tehniku. I više ne žele da se bore sa nama“, ispričao je komandir tenkovske čete.
Prema njegovim rečima, zadatak je bio da se zauzmu naselja i obezbedi koridor za prolaz ruskih snaga dalje na jug.
„Vršili smo ofanzivu na naselje, išli smo u sastavu bataljonske taktičke grupe na tenkovima, krenuli napred. Kada smo zauzeli naselje, oni (neprijatelj) su bežali i vikali da je potrebna artiljeriska pomoć, potreban je fosfor da nas spale, jer više ništa ne mogu da urade“, dodao je komandant.
Kako se precizira u saopštenju Ministarstva odbrane, tenkovske posade su tokom borbe koristile prirodna skloništa i pregibe terena nakon gađanja neprijateljskih tenkova i oklopnih vozila.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Pogled na Marijupolj - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
RUSIJA
Ukrajinska vojska upotrebila "Točku U", snažne eksplozije u Nikolajevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala